Condimente care stimulează metabolismul

1 65762 original jpg jpeg

Condimentele au o influenţă benefică asupra organismului, pentru că stimulează metabolismul şi favorizează scăderea treptată în greutate.

Usturoiul

Datorită alicinei,care se găseşte în usturoi,acesta are meritul de a scădea colesterolul şi de a opri depunerea grăsimilor.

Este bine să nu uiţi că alicina se formează prin zdrobirea usturoiului şi se oxidează rapid. De aceea,odată ce este adăugat în mâncare în timpul fierberii,usturoiul îşi pierde alicina.

Ardeiul iute

Capsaicina este substanţa minune din ardeiul iute,despre care s-a aflat că ajută în regimurile de slăbit. Tot ea îi dă şi iuţimea care te împiedică să-l mănânci în exces.

Din ardeiul iute de Cayenne se prepară piperul cu acelaşi nume. Doar o linguriţă pusă în mâncare reduce cu 25% cantitatea totală de calorii.

Chimenul

Este unul dintre condimentele care dau un gust bun preparatelor şi,în plus,taie pofta de mâncare. Încearcă-i efectul făcând din el propriul tău ceai de slăbit.

Adaugă o linguriţă de chimen la o cană cu apă clocotită. După zece minute strecoară ceaiul. Chimenul îl mai poţi pune în supe. Evită totuşi supele cremă cu multe calorii.

Scorţişoara

Ai o alimentaţie bogată în carbohidraţi? Atunci acesta este condimentul care nu trebuie să-ţi lipsească,pentru că are efectul de a-i transforma în energie.

Ia o linguriţă de scorţişoară pe zi,de preferat împreună cu micul dejun cu cereale. În exces,scorţişoara este toxică pentru ficat,din cauza unei substanţe numită cumarină.

Muştarul

Timp de trei ore după masă,muştarul face sângele să circule mai rapid,ceea ce duce la accelerarea procesului metabolic şi la transformarea caloriilor în energie.

Mai mult,o linguriţă de muştar are numai trei calorii,de aceea înlocuirea maionezei sau a sosurilor cu muştarul este o alegere sănătoasă.

Sfat:Dacă nu obişnuieşti să mănânci condimentat,consumă-le cumpătat alături de alimente fierte,cum sunt ouăle,legumele sau carnea de pui.