Controlează-ţi colesterolul prin dietă
Masa de Paşte nu este doar o adevărată bombă calorică, ci şi un pericol pentru sănătate deoarece cele mai multe dintre preparatele tradiţionale pregătite acum, au un conţinut mare de colesterol. Iată ce ar trebui să consumi pentru a nu regreta mai târziu!
Evită mâncărurile bogate în grăsimi saturate
De vină pentru creşterea nivelului colesterolului rău din organism sunt grăsimile saturale. De obicei,acestea se găsesc în produsele procesate,în carne şi în lactatele grase. Este bine să eviţi să consumi astfel de alimente sau doar să guşti din ele dacă nu ai altă alternativă.
Fibrele ajută digestia
Pentru a controla sau scădea nivelul de colesterol din sânge,introdu în dieta ta pâine,de preferinţă din făină neagră sau graham,cereale integrale şi încearcă ceva nou precum quinoa. Fibrele nu doar au capacitatea de a scădea colesterolul,ci au şi grijă de silueta ta deoarece au puţine calorii.
Împrieteneşte-te cu fructele şi legumele
Chiar dacă în meniul tradiţional de Paşte,fructele şi legumele nu prea îşi au locul,schimbă tu acest obicei. Foloseşte drept garnitură la friptură o salată de crudităţi,iar în loc de a mai mânca o felie de cozonac,alege un fruct. Nivelul de grăsimi din conţinutul lor este foarte scăzut,fiind ideale pentru a mai tempera nivelul caloric crescut al produselor tradiţionale.
Înlocuieşte mielul cu peştele
Nu-ţi place carnea de miel şi nu ştii cu ce să o înlocuieşti? Carnea de peşte este soluţia ideală. Aportul său de omega 3 şi omega 6 luptă împotriva colesterolului rău şi scade nivelul celui deja existent. Şi carnea de curcan poate fi o opţiune sănătoasă deoarece nu are colesterol.
Redu porţiile
Eşti invitată la masa de Paşte de către prieteni,iar meniul nu este unul sărac în grăsimi? Pentru a nu supăra gazdele,gustă câte un pic din fiecare,fără a face excese. Încearcă să eviţi alimentele foarte grase şi limitează-te la cele cu cât mai puţine calorii,deoarece acestea se transformă în grăsime corporală,care este responsabilă de creşterea nivelului de colesterol din sânge.