Cum să slăbeşti după naştere

1 69639 original jpg jpeg

Procesul de slăbire de după naştere poate fi unul destul de lung şi de dificil, dar în final rezultatele nu vor întârzia să apară.

Dacă vrei să slăbeşti frumos şi sănătos,dieta şi mişcarea fizică sunt două dintre cele mai importante lucruri pe care ar trebui să le iei în calcul.

Ce să consumi şi ce nu!

Din fericire,nu există niciun secret în ceea ce priveşte slăbirea de după naştere. Tot ce trebuie să faci este să optezi pentru o dietă sănătoasă bogată în fructe,legume şi surse slabe de proteine.Alimentele bogate în fibre,precum fructe,legume şi cereale integrale,oferă organismului nutrienţi importanţi şi dau senzaţia de saţietate pentru o perioadă mai lungă de timp.

De asemenea

în perioada post-natală se pot consuma şi produse lactate,însă doar cele care conţin cât mai puţine grăsimi.În ceea ce priveşte aportul de proteine,optează pentru carnea de pui sau curcan,peşte,evitând carnea grasă de porc şi toate tipurile de mezeluri.

Condimentează-ţi mâncărurile, deoarece cercetătorii au descoperit că acestea ajută la intensificarea metabolismului.

Aşadar, presară peste mâncărurile tale puţin ardei iute de Cayenne, piper negru şi ghimbir.

Pentru a evita tentaţiile de a consuma alimente bogate în grăsimi şi zaharuri aprovizionează-ţi frigiderul doar cu alimente sănătoase şi hrănitoare care nu contribuie la acumularea de calorii "goale".

Mănâncă 3 mese principale şi 2 gustări, doar dacă simţi nevoia

Decât să mănânci rar şi mult,mai bine ia masa mai des şi consumă mai puţine calorii. În cazul în care nu simţi nevoia de a lua masa,nu te forţa doar pentru că ştii că este ora la care trebuie să mănânci ceva.

Fă mişcare,dar nu te suprasolicita

De îndată ce medicul ţi-a spus că poţi face mişcare fizică alcătuieşte-ţi un program de exerciţii fizice.

Poate că îţi va fi destul de greu să îţi găseşti motivaţia necesară pentru a te apuca de treabă,însă odată ce ai început să faci mişcare,vei realiza cât de bine te simţi după fiecare antrenament.

Chiar dacă îţi doreşti foarte mult să scapi cât mai repede de colăceii de pe abdomen, medicii specialişti nu recomandă exerciţiile fizice epuizante,din cauza faptului că pot suprasolicita organismul. Dacă te-ai decis să începi un program de exerciţii fizice este important să îl respecţi cu stricteţe,altfel rezultatele vor apărea mult mai greu.

Pentru început este suficient să faci mişcare timp de 30 de minute,după care să creşti treptat timpul până la o oră,o oră şi jumătate. Potrivit MayoClinic.com, printre cele mai bune activităţi fizice se numără joggingul,ciclismul şi înotul.

Hidratează-te corespunzător

În cazul în care alăptezi,consumul unui pahar cu apă la fiecare alăptat este extrem de important

De asemenea,există ceaiuri din plante care stimulează producţia de lapte. Mai mult,trebuie evitat alcoolul şi limitat aportul de cafea din cauza faptului că poate agita bebeluşul. În ceea ce priveşte aportul de calorii,băuturile alcoolice,cât şi sucurile nu sunt recomandate pe durata procesului de slăbire.

Alăptează cât de mult poţi

Conform Baby Center,alăptatul contribuie la arderea a 500 de calorii pe zi,deoarece organismul consumă destul de multă energie pentru a produce lapte.

Odihneşte-te suficient

Cercetătările arată că lipsa somnului se află în strânsă legătură cu riscul crescul de dezvoltare a obezităţii.Deşi primele luni de după sarcină pot fi destul de dificile,proaspăta mămica are nevoie de un somn bun pentru a putea slăbi corespunzător. De aceea,este recomandat ca atunci când bebeluşul doarme,să se odihnească şi mama atât timp cât îi permite cel mic.

De îndată ce ţi-ai creat un ritm sănătos,faci sport, ai o dietă echilibrată,te odihneşti ori de câte ori poţi, alăptezi şi te hidratezi corespunzător,rezultatele nu vor întârzia să apară. De asemenea, în procesul de slăbire, trebuie să ai răbdare şi să fii perseverentă. Numai aşa vei reuşi în lupta cu kilogramele în plus!



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg