Cura cu ouă de prepeliţă. Mici, dar extrem de bogate în nutrienţi

cura cu ouă de prepeliţă jpeg

Cu toate că sunt mult mai mici ca dimensiune decât cele de găină şi raţă, ouăle de prepeliţă sunt mai bogate în substanţe nutritive, iar cura cu ouă de prepeliţă te poate ajuta în nenumărate feluri.

Ouăle de prepeliţă atât de valoroase din punct de vedere nutriţional, încât unii medici recomandă cura cu ouă de prepeliţă pentru tratarea diferitelor afecţiuni, cum sunt alergiile.

Proporţional,ouăle de prepeliţă sunt de două ori mai mici ca celelalte,de exemplu,de raţă,de gâscă,de găină şi de curcă,dar sunt până la de patru ori mai sănătoase,datorită bogăţiei de elemente nutritive din compoziţie.

Un singur ou de prepeliţă are în jur de 10 grame,dintre care proteine cu 10% mai multe decât conţine un ou de găină,are vitamina B1 de trei ori mai mult şi vitamina A cu de până la cinci ori mai mult ca oul de găină.

Cu asemenea încărcătură nutriţională,ouăle de prepeliţă sunt benefice şi în tratamentul afecţiunilor cardiace,pentru că nu conţin colesterol „rău“,ci numai „bun“.

Cura cu ouă de prepeliţă tratează alergiile

Aceste ouă pot aduce beneficii şi în caz de alergii,pentru că au în compoziţie o proteină specială care inhibă activarea alergenilor.

Medicul nutriţionist îţi poate stabili un program de dietă cu ouă de prepeliţă,ca să te ajute să ţii sub control alergiile,dar poţi să tratezi şi boli renale,pe cele care au afectat ficatul sau bila,stomacul şi altele. De asemenea,cura cu ouă de prepeliţă poate ameliora simptomele crizelor de astm bronşic.

În plus,dacă sunt consumate cu regularitate,aceste ouă întăresc sistemul imunitar şi pot preveni carenţe de minerale şi vitamine. De exemplu, cura cu ouă de prepeliţă este benefică în tratamentul anemiei.

Conţin enzime care ucid salmonella

Ouăle de prepeliţă pot fi consumate şi crude,nu doar fierte sau prăjite. Nu pot transmite salmonela,pentru că în conţinutul lor există o enzimă care pur şi simplu distruge orice bacterie dăunătoare,precum salmonela,stafilococi,streprococci.

Dimineaţa,pe stomacul gol,mănâncă ouă crude,apoi ia micul dejun în mod obişnuit,după cel puţin două ore. Nu le poţi săra,îndulci sau condimenta şi nici nu ai voie să le mănânci când bei alcool,iar asta trebuie să fie o condiţie valabilă pe toată durata tratamentului,dacă vrei ca acesta să aibă efectul scontat.

Cum se ţine cura cu ouă de prepeliţă – variantă

Cura cu ouă de prepeliţă se stabileşte împreună cu medicul şi în funcţie de afecţiunile care trebuie ţintite. O astfel de cură se poate întinde pe o durată a 50 de zile,timp în care se pot consuma până la 240 de ouă.

În primele două zile sunt indicate trei ouă zilnic,în a treia zi patru,din a cincea până într-a 48-a zi se mănâncă cinci ouă zilnic,în penultima zi de cură trei ouă şi în ultima zi două.

Citiţi şi: Dieta daneză



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg