Lucruri importante despre slăbit pe care nu ţi le spune nimeni

1 69218 original jpg jpeg

„Când voi scăpa de acele kilograme nesuferite, viaţa mea va fi minunată şi voi avea mai multă încredere în mine“. Cine nu a crezut asta atunci când a început o dietă?

Adevărul este că unele aspecte ale vieţii tale vor fi mult mai bune,dar este posibil să te confrunţi şi cu câteva surprize neplăcute.

Pierderea în greutate nu înseamnă neapărat fericire

Da,stabilirea unui obiectiv şi atingerea acestuia te vor face să te simţi incredibil. Dar nu te aştepta ca slăbitul să-ţi rezolve problemele cu cei din jur. Oamenii de ştiinţă de la University College din Londra au studiat aproape 2.000 de persoane supraponderale timp de 4 ani. Cercetătorii au descoperit că cele care au slăbit sunt de două ori mai susceptibile de a suferi de depresie spre deosebire de cei care şi-au păstrat greutatea ori s-au îngrăşat de-a lungul timpului.  

Ţi se schimbă gustul

Pe măsură ce scazi în greutate,papilele gustative devin mai puţin sensibile,spun specialiştii. Asta ar explica de ce persoanele obeze tind să mănânce mai mult atunci când caută să plece sătule de la masă,mai degrabă decât să se concentreze pe calitate sau aromă.

Slăbitul îţi influenţează relaţia cu cei din jur

Eforturile tale în pierderea în greutatete poate apropia de partener sau,din contra,te va îndepărta de el. Un studiu arată că atunci când un partener nu-l sprijină pe celălalt când ţine dietă,relaţia are de suferit.

Memoria ţi se îmbunătăţeşte

Scăderea în greutate le ajută pe femei să-şi îmbunătăţească foarte mult scorurile la testele de memorie,potrivit unui studiu suedez. Scanările au indicat activitatea cerebrală mult mai mare la acestea.

Vei dormi mai bine

Pe măsură ce kilogramele scad,vei avea mai multă energie pe tot parcursul zilei. Atunci când eşti mai activ ziua,seara te lasă puterile,ceea ce înseamnă somn mai bun,potrivit unui studiu publicat în revista „Sleep“. Cercetări recente publicate în „Journal of Clinical Sleep Medicine“ arată că o scădere în greutate şi adoptarea unei diete bogate în fibre ajută să ai un somn mai odihnitor,în timp ce una bogată în grăsimi şi zahăr ţi-l perturbă.