Experiment inedit. A adăugat acest ingredient în cafea şi a slăbit 6 kilograme

Cafea cu unt şi ulei de cocos jpeg

Ce ai spune dacă banala cafea, cea care te trezeşte în fiecare dimineaţă, te ajută să dai jos câteva kilograme în plus. Nu sună rău, nu-i aşa? Adaugă în cafea unt şi lapte de cocos sau de palmier şi te vei avea energie asigurată pentru o zi încărcată.

Dave Asprey, inventatorul acestei reţete, a numit-o „bulletproof coffee” ( nr. cafeaua antiglont). Asprey s-a inspirat din ceaiul de iac cu unt, o băutură tradiţională tibetată. A îmbunătăţit reţeta şi a decis să înlocuiască ceaiul cu băutura preferată a americanilor, cafeaua. 

Citeşte şi: Uleiul de cocos, superaliment sau "otravă" pentru organism?

În plus, aceasta pare să fie un aliat de nădejde în curele de slăbit, deoarece ajută la menţinerea senzaţiei de saţietate pe o perioadă mai lungă de timp.

Cafeaua cu unt şi ulei de cocos s-a răspând repede, iar medicul Jeffrey Gladd a fost încântat de această idee şi a încercat-o. Doctorul susţine că după ce a început să consume cafea cu unt a pierdut în jur de 6 kilograme.  Această metodă ar putea fi una revoluţionară, în special pentru femei.

Atenţie, însă! Dacă te hotărăşti să îl foloseşti în cafea, fă-o moderat. Începe cu o linguriţă. Pune întâi uleiul într-o ceaşcă goală, apoi toarnă cafeaua şi amestecă. După o perioada, poţi adaugă 2 linguriţe.

Cum faci cafeaua cu unt şi ulei de cocos

Ingrediente

  • 80 de grame de unt bio, fără adaos de sare;
  • 15 mililitri de ulei de cocos sau de palmier;
  • 500 de mililitri de cafea deja preparată;
  • sirop de agave sau zahăr.

Mod de preparare

Într-un blender se adaugă untul, uleiul de cocos/palmier şi cafeaua deja preparată. Acestea se mixează până când deasupra se formează un strat de spumă, că în cazul unui caffe-latte. Apoi, se toarnă băutura în cană şi se îndulceşte după gust cu zahăr sau sirop de agave.

Sursă: doctorulzilei.ro