Greşeala uriaşă pe care o fac aproape toate femeile atunci când se epilează în zona inghinală

1 82984 original jpg jpeg

Femeile îşi doresc să scape de părul pubian în special din motive estetice, dar oare procedăm corect? Şi care este cea mai bună metodă de epilare?

Conform medicilor ginecologi, acesta este benefic organismului nostru. Părul pubian îndeplineşte mai multe roluri, printre care şi crearea unei bariere protectoare împotriva bacteriilor şi a virusurilor.

În ciuda acestor lucruri, 96% dintre femei se epilează în această zonă. Deşi rasul te scuteşte de multe bătăi de cap şi de durere, se pare că această metodă este cea mai nepotrivită dintre toate.   

Este timpul să renunţi la lama de ras, dacă nu vrei să te confrunţi cu probleme grave de sănătate, avertizează medicii.

părului pubian irită şi inflamează foliculii de păr, lăsând în urmă răni deschise. Folosirea constantă a aparatului de ras duce la apariţia dureroaselor fire de păr crescute sub piele.

O greşeală mare, pe care o fac multe femei, este să foloseşti aceeaşi lamă de ras pentru mai multe zone. În acest fel, contribui la răspândirea bacteriilor.  

Indiferent de metoda de epilare aleasă, fii atentă la efectele pe care aceasta le are asupra pielii. Dacă tegumentul se înroşeşte, te ustură sau simţi un anumit disconfort, aplică o cremă hidratantă de calitate. Totodată, alege lenjerie intimă din bumbac şi evită materialele sintetice.   

Dacă epilarea în această zonă îţi provoacă disconfort sau o durere prea mare, lasă lucrurile aşa cum sunt.  

Sursă: mirror.co.uk