Alimente care reduc simptomele menopauzei

1 53098 original jpg jpeg

Bufeuri, palpitaţii, dureri de cap, iritabilitate, oboseală – iată „chinurile“ prin care treci odată cu instalarea menopauzei. Există însă câteva alimente care te ajută să scazi frecvenţa simptomelor neplăcute.

1. Seminţele de in menţin echilibrul hormonal

Bogate în lignani,substanţe benefice pentru echilibrarea nivelurilor de hormoni estrogen şi progesteron,seminţele de in conţin fibre,acizi graşi care combat inflamaţiile,precum şi estrogen natural. Toate acestea te ajută să scapi de bufeuri.

Cum să le incluzi în dietă

Pune o linguriţă de seminţe de in peste cerealele cu iaurt de dimineaţă. O altă variantă de a le consuma este să le laşi o noapte în puţină apă sau să le adaugi în salatele tale de legume.

2. Teiul şi salvia stopează transpiraţia nocturnă

Sub formă de ceai,teiul are gust plăcut şi totodată alungă palpitaţiile,insomnia,neliniştile (anxietatea),transpiraţia nocturnă. Tot contra transpiraţiei excesive,dar şi pentru ameliorarea bufeurilor este bun şi ceaiul de salvie. Încă din Antichitate,salvia era cunoscută ca o plantă benefică pentru sănătatea femeilor.

Alături de tei şi de salvie,în menopauză sunt folositoare păpădia,pentru că previne retenţia de apă,şi urzicile,care îmbunătăţesc absorbţia calciului şi a magneziului,mineralele „prietene“ cu oasele.Cum să obţii suc de salvie

Acoperă cu puţin suc de lămâie opt frunze de salvie şi lasă-le peste noapte. Dimineaţa,stoarce sucul care se formează şi bea-l nediluat. Repetă procedeul în fiecare zi,nu mai mult de o lună.

3. Hameiul,bun contra insomniei şi anxietăţii

Stresul,stările de anxietate sau de nervozitate,senzaţia de sufocare,bufeurile,insomnia – pe toate le combaţi sau le diminuezi cu ajutorul hameiului,care conţine fitoestrogeni şi fibre,eficace contra simptomelor neplăcute ale menopauzei.

Cum să faci o infuzie combinată

Infuzia se face punând la macerat peste noapte trei linguri de hamei uscat în 500 ml de apă. Dimineaţa,fierbe planta obţinută prin filtrare cu o jumătate de litru de apă,lasă la răcit şi filtrează din nou,după care amestecă lichidele pentru a obţine un litru de infuzie din care bei câte o cană pe zi,înainte de masă,timp de trei săptămâni.

4. Peştele gras protejează pielea

simeon stalpnicul png

Somonul,tonul,sardinele şi macroul îţi asigură necesarul de acizi graşi Omega-3,importanţi pentru combaterea mai multor simptome ale menopauzei:pielea deshidratată,uscăciunea vaginală,metabolismul lent,durerile articulare. În plus,acizii graşi esenţiali sunt importanţi pentru funcţionarea sănătoasă a creierului,fapt datorită căruia previne schimbările stării de dispoziţie.

Include peştele gras în meniul a două mese pe săptămână! Ar fi ideal să-l prepari la cuptor sau la aburi.

5. Rodia combate durerile de cap

Recunoscută pentru faptul că are în compoziţie o cantitate mare de estrogeni,1,7 mg la 100 g,rodia ajută la ameliorarea unor simptome ale menopauzei,cum sunt durerile de cap. Simbolul antic al fertilităţii,rodia poate avea efect contraceptiv dacă este consumată în cantitate mare.

Cum să desfaci uşor o rodie

Dacă şi ţie ţi se întâmplă să stropeşti totul în jur când desfaci o rodie,iată cum să procedezi:n curăţă rodia ca şi până acum,dar în… apă. Ia un bol mare,umple-l cu apă,taie rodia şi desfă-o ţinând-o în apă. Boabele vor rămâne pe fundul vasului,iar pieliţele se vor ridica la suprafaţă. n taie rodia paralel cu capetele,pe jumătate,întoarce fiecare parte cu faţa în jos şi bate-o cu o lingură până se desprind toate boabele. n începe prin a îndepărta un capăt al rodiei,apoi tai-o felii,dar numai până la jumătate,întoarce fructul cu deschizătura în jos şi cu o lingură bate-l până cad toate boabele.



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg