Articulaţii inflamate. 5 alimente pe care trebuie să le eviţi
Inflamarea articulaţiilor este o afecţiune extrem de dureroasă, cauzată de acumularea de acid uric în zona încheieturilor. Fără să înlocuieşti tratamentul clasic, dacă ai articulaţii inflamate poţi ameliora durerea dacă te ţii departe de anumite alimente.
1. Evită anumite sortimente de peşte dacă ai articulaţii inflamate
Heringul şi tonul ar trebui scoase din alimentaţie,deoarece enzimele din compoziţia lor duce la instalarea senzaţiei de durere.
2. Bere
Este băutura care nu are voie să se găsească pe lista de de cumpărături. Nu doar că măreşte doza de acid uric din organism,dar nici nu-i permite acestuia să elimine excesul de acid,deci te vei confrunta cu crize din ce în ce mai frecvente. O poţi înlocui cu vinul,atâta timp cât nu exagerezi cu paharele.
3. Evită carnea dacă ai articulaţii inflamate
Carnea roşie conţine mult mai multe toxine decât cea albă,iar în timp acestea se acumulează,sănătatea ta se va şubrezi. Optează pentru o carne albă (de pui sau de peşte) şi vei sesiza diferenţa în ceea ce priveşte durerile articulare.
4. Curcan
Deşi se încadrează la categoria carne albă,este recomandat să tai curcanul de pe lista ta de cumpărături. Este valabil şi pentru carnea de gâscă,întrucât conţine o substanţă numită purină,nocivă pentru cei care suferă de articulaţii inflamate. O alternativă sănătoasă este carnea de pui sau cea de raţă.
5. Articulaţii inflamate? Spune NU băuturilor carbogazoase!
În această categorie intră toate băuturile dulci,cum ar fi sucurile de fructe din comerţ,băuturile carbogazoase,chiar şi cele de tip light,precum şi băuturile pe bază de ceai. Pe lângă faptul că au foarte multe calorii,fructoza din ele accelerează procesul de inflamare a articulaţiilor,iar tu vei avea dureri din ce în ce ai puternice.
Citeşte şi: