Cele mai bogate alimente în potasiu

1 70120 original jpg jpeg

Potasiul este una dintre substanţele nutritive care nu trebuie să-ţi lipsească din organism deoarece înlătură excesul de sodiu şi scade tensiunea arterială. Pentru a atinge doza zilnică recomandată de 4,7 grame, uite ce alimente să consumi!

Spanac gătit

Se ştie că această legumă este bogată în fier,dar nu trebuie neglijat nici conţinutul său de potasiu. O singur bol cu spanacgătit conţine nu mai puţin de 830 de mg de potasiu. Această substanţă echilibrează nivelul de acid lactic,ceea ce previne crampele musculare. În plus,spanacul este bogat în antioxidanţi,cei mai puternici aliaţi pe care îi poţi avea în lupta împotriva cancerului.

Fasole albă

Toate soiurile de fasole au un aport considerabil de potasiu,dar fasolea albă le întrece pe toate. Ea are nu mai puţin de 1004 mg de potasiu la100 de grame şi te ajută în acelaşi timp să-ţi menţii nivelul de zahăr din sânge în limite normale,prevenind astfel pofta de dulce şi oboseala constantă.

Suc de roşii

Fiecare ceaşcă de suc de roşii este o sursă inepuizabilă de potasiu. Având în vedere modurile nenumărate în care sucul de roşii poate fi folosit în prepate,dacă-l consumi constant,nu vei avea niciodată probleme din cauza hipertensiunii arteriale. Totodată licopenul,vitamina A şi vitamina C din suc îţi garantează o privire ageră indiferent de vârstă. Nu uita să-ţi prepari vara cât mai multe salate de roşii,în timp ce în sezonul rece,un pahar de suc de roşii pe zi poate fi sănătate curată.

Citeşte şi:

Strugurii roşii combat hipertensiunea

Supa-dietă cu roşii