Consumul de carne roşie creşte riscul de deces

1 72337 original jpg jpeg

Consumul zilnic de carne de vită, porc şi miel creşte considerabil riscul de deces, mai ales dacă această carne este procesată, relevă un studiu american.

Carnea roşie,consumată în mod constant,creşte riscul de deces cu 13%,în cazul în care este proaspătă şi cu până la 20%,în cazul celei procesate.

"Consumul regulat de carne roşie antrenează un risc ridicat de deces, cauzat de maladii cardiovasculare şi cancer",explică savanţii americani. Riscul de deces este şi mai mare în cazul cărnii procesate,ce include produse ca şuncă,cârnaţi şi salam.

Deşi este o sursă important de proteine,carnea roşie consumată în mod regulat antrenează,de asemenea,şi o creştere a riscului de declanşare  a diabetului la adulţi,dar şi a unor tipuri de cancer.

Însă,“ înlocuirea acesteia cu carnea de peşte sau de pasăre scade riscul de deces cu un procent cuprins în intervalul 7%-19%,în funcţie de alimentul care joacă rolul de substitute.”,afirmă autorul studiului An Pan de la Universitatea Harvard.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de peste 37 de mii de bărbaţi şi 83 de mii de femei,care au fost monitorizaţi timp de peste 20 de ani.