Cum se consumă loboda corect
Primăvara a venit şi, odată cu ea, în solarii şi grădine apar verdeţurile. Pe lângă leuştean, pătrunjel, salată şi spanac, va răsări şi loboda. Este o plantă benefică şi extrem de sănătoasă. Se consumă în stare naturală, crudă, sau în mâncare.
Cum se consumă loboda corect
În general, gospodinele fac ciorbă din ea cu afumătura. Este un fel de mâncare extrem de delicios, dar loboda îşi pierde din proprietăţi. Este indicată să fie consumată în stare crudă, în salată.
Conţinutul ridicat de fibre al lobodei este foarte important în combaterea constipaţiei şi a problemelor digestive. Loboda crudă are multe vitamine, săruri minerale şi antioxidanţi. Este bună şi stropită cu lămâie.
Loboda, indiferent de culoarea ei, se poate consuma cu frunze de păpădie, leurdă, spanac, pătrunjel, salată etc. Este indicat să consumaţi frunzele mai tinere, nu pe cele ofilite.
Citeşte şi: Cum te ajută verdeţurile să slăbeşti
Sursa: realitatea.net