Cum te pot îmbolnăvi hainele, încălţămintea şi accesoriile

1 58381 original jpg jpeg

Ştiai că hainele şi bijuteriile îţi pot fi, uneori şi duşmani? Pentru că-ţi pot provoca unele afecţiuni ale pielii. Iată tot ce trebuie să ştii despre acest lucru.

Bătături,de la încălţămintea prea strâmtă

Fiecărei femei i se mai întâmplă,din când în când,să-şi cumpere încălţăminte cu nu număr mai mic,pentru ca să aibă un picior mai finuţ.

Acest obicei poate dăuna sănătăţii,căci medicii atrag atenţia că încălţămintea prea strâmtă cauzează bătături,dar şi încleştarea degetelor. Tot încălţămintea prea mică poate fi de vină şi pentru apariţia unghiilor încarnate. De aceea,cumpără doar pantofipe mărimea ta.

Genunchii suferă de la platforme

Sandalele cu talpă groasă sunt purtate de foarte multe femei,pentru că par comode şi sănătoase,însă nu este chiar aşa. Specialiştii afirmă că,purtate de prea multe ori,acestea pot duce la dureri de genunchi,cât şi probleme la şolduri şi articulaţii. Ca să fii ferită de astfel de probleme,este indicat să nu porţi două-trei zile la rând sandale de tip platformă.

Hainele prea strâmte irită pielea

Mâncărimi ale pielii,extrem de  neplăcute,pot apărea din cauza hainelor prea strâmte pe care le porţi. Şi lenjeria intimă prea strâmtă îţi poate crea neplăceri,precum iritaţii sau chiar infecţii urinare.

Este indicat să porţi lenjerie intimă lejeră,din bumbac. Vara alege rochii vaporoase,pantaloni largi şi bluze confecţionate din materiale de calitate.

Mai citeşte şi:

Hainele car te fac să pari mai slabă

Ce spune culoarea hainelor despre tine

Genţile dăunează spatelui

Un rucsac greu sau o geantă de voiaj purtate pe un singur umăr pot fi la originea unor dureri de spate. Chiar şi geanta cu care mergi zi de zi la serviciu îţi poate crea probleme cu coloana,pe termen lung,dacă este mereu supraîncărcată.

Fie că pleci la serviciu,fie într-o excursie,ai grijă să nu te încarci cu tot felul de lucruri inutile. De asemenea,nu purta niciodată rucsacul pe un singur umăr.

Şi acesoriile te pot îmbolnăvi

Dacă ai observat o erupţie însoţită de mâncărime şi de roşeaţă pe lobul urechii,înseamnă că noii cercei îţi creează alergii. Astfel de erupţii pot apăra şi pe gât,la mână sau în jurul buricului.Vinovate de aceste probleme sunt în special bijuteriileconfecţionate din nichel.Cel mai bine este să eviţi bijuteriile din nichel.

Când îţi cumperi un colier nou,asigură-te că nu conţine acest metal. Alege butoni la cămăşi şi blugi care să fie confecţionaţi din plastic,iar dacă sunt totuşi confecţionate din metal,este bine să fie acoperite cu un strat de material textil.



Recente

Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg
5 calitati nelipsite persoanelor inteligente emotional  Sursa foto shutterstock 715595482 jpg
Job jpg
pexels energepiccom 110473 jpg
femeie privinf spre dreapta jpg