Cum te refaci după o masă picantă

1 69733 original jpg jpeg

Chiar dacă stomacul tău rezistă atunci când mănânci ceva picant, află că există anumite alimente pe care le poţi consuma ulterior, ca pe un soi de pansament. Iată ce-ţi propunem.

Testul aciduluiSună ciudat,dar acidul din alimente precum roşii,ananas şi portocale uşurează,de fapt,senzaţia de arsură provocată de mâncărurile picante. O salată de roşii sau de ananas,un suc de portocale sunt lucruri uşor de mâncat şi indicate după picanterii.

Lămâia,de asemenea,funcţionează bine în liniştirea senzaţiei de iritaţie alcalină,pe care o dă capsaicina.

De câte ori ţi s-a întâmplat să găteşti o mâncare mult prea picantă? Atunci când foloseşti ardei iute la gătit,poate fi dificil să găseşti acel echilibru al gustului picant.

În astfel de cazuri este util să ai la-ndemână un fruct de avocado bine copt sau o banană,deoarece textura cremoasă şi aroma îţi vor potoli arsurile.

Carbohidraţii pot opri componentul activ din ardeiul iute (capsaicina),responsabil de iritarea ţesutului din cavitatea bucală şi acea senzaţie de arsură.

Când mănânci alimente bogate în amidon,cum ar fi cartofii,pâinea,orezul,poţi scăpa mai repede de focul din gură.

Citeşte şi:

Noua dietă cu cartofi

Capsaicina ajută la slăbit. Află cum!



Recente

find the third cat jpg
shutterstock 1310620391 jpg
femeie care picteaza jpg
shutterstock 2253537285 jpg
shutterstock 2269877129 jpg
shutterstock 2377547251 jpg
roblox jpg
caine test iluzie jpg
shutterstock 1917555536 jpg
shutterstock 2409568293 jpg
shutterstock 1917189239 jpg
shutterstock 647849362 jpg
shutterstock 1095270347 jpg
shutterstock 1742654276 jpg
cuplu face calcule 2229856785 jpg
clickpentrufemei ro (19) jpg
Semne ca iti neglijezi sanatatea mintala  Sursa foto shutterstock 2200959479 jpg
shutterstock 1292534521 jpg
shutterstock 551342416 jpg
shutterstock 1010662003 jpg