Guma de mestecat te scapă de stres!

1 65208 original jpg jpeg

Este considerată alternativa sănătoasă a unui viciu, cu atât mai mult cu cât în ultima perioadă, sortimentele de gumă de mestecat sunt atât de variate încât conţin până şi nicotină.

Guma de mestecat ne poate oferi mult mai mult decât o simplă respiraţie proaspătă,iar efectele utilizării acesteia variază de la persoană la persoană.

Prin mestecare,se impulsionează mărirea fluxului salivar,care curăţă parţial dantura de resturi alimentare. De asemenea,saliva în cantităţi mai mari contribuie la păstrarea PH-ului în parametri normali.

Alte indicaţii ar fi că guma de mestecat ajută în cazuri de tensiune nervoasă,fiind recomandată şi hipertensivilor,dar şi pasagerilor,în timpul călătoriei cu avionul. Aceasta te poate scăpa de sete,de stările de anxietate,ne face mai vigilenţi,iar concentrarea este sporită cu 19% pe durata efectuării unei activităţi. Acest lucru este susţinut şi de un studiu efectuat de cercetătorii americani de la Baylor College of Medicine din Houston şi de la University College. Elevii cu această “îndeletnicire” înregistrează rezultate mai bune într-un an şcolar,pentru că guma îi ajută să se concentreze mai uşor şi îi scapă de stres.

Deşi s-a dovedit că guma opreşte formarea tartrului pe dinţi şi ajută la remineralizarea dinţilor,cercetatorii afirmă că din pricina nivelului ridicat de zahăr,pot apărea cariile dentare.  Din acest motiv,producătorii au optat pentru înlocuitori artificiali ai zaharului.

De asemenea,mestecatul excesiv,adică peste 20 de minute,poate duce la apariţia gastritelor şi a ulcerului gastric. Mucoasa stomacala este serios iritată dacă mestecăm pe stomacul gol. Acelasi mestecat prelungit cauzează obosirea articulaţiei temporomandibulare,deci nu exagera!



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg