Hormoni vegetali benefici la menopauză

cură de slăbire la menopauză jpeg

În perioada de menopauză, lipsa somnului, bufeurile, palpitaţiile şi apariţia osteoporozei sunt semne clare ale deficienţei de estrogen. Află ce alimente pot compensa insuficienţa acestui hormon.

Femeile devin mai sensibile atunci când se apropie de perioada menopauzei. Timp de câteva luni,apar schimbări în organism,care nu sunt tocmai plăcute. Alimentaţia echilibrată,dar şi orele petrecute în aer liber te pot ajuta să depăşeşti aceste stări. Bineînţeles,un set de analize pot determina cauzele simptomelor,care,de cele mai multe ori,sunt pricinuite de lipsa de estrogen.

Alimentele cu un conţinut ridicat de fitoestrogeni

Există alimente care au în compoziţia lor fitoestrogeni,un hormon vegetal asemănător cu cel feminin. Aşadar,în perioada de menopauză,lipsa estrogenului poate fi suplinită de fitoestrogen,prin consumul de secară,seminţe de floarea soarelui,de in,grâu,orz,ovăz,orez,linte,porumb,nuci şi curmale.

Din categoria legumelor,trebuie să mănânci broccoli,usturoi,pătrunjel,sparanghel,ţelină şi conopidă pentru că au o concentraţie mare de fitoestrogeni. În ceea ce priveşte fructele,rodiile,strugurii şi cireşele pot compensa lipsa de estrogen din organism.  Trebuie să ştii că toate tipurile de uleiuri vegetale conţin fitoestrogeni,dar concentraţia cea mai mare se găseşte în seminţele din care au fost extrase.

De altfel,fitoestrogenii sunt benefici şi în tratarea infertilităţii. De aceea,femeile cu astfel de probleme trebuie să includă în dieta zilnică alimentele cu conţinut ridicat de acest hormon vegetal.

Citeşte şi:

Eşti la menopauză? Vitamina C îţi protejează oasele!

Dieta la menopauză