Leguminoase care conţin proteine din belşug
Leguminoasele sunt alimente cu o mare valoare nutriţională, bogate în proteine, magneziu şi fier. Lintea, năutul, fasolea şi mazărea nu ar trebui să lipsească din meniul nostru cel puţin de 2-3 ori pe săptămână.
Năutul
Boabele de năut sunt o sursă foarte bună de energie. O cantitate de 150 de grame de năut asigură 70% din necesarul zilnic de acid folic,50% din cel de fibre şi 30% din cel de proteine. Fierul din boabele năutului produce energie,iar magneziul sporeşte cantitatea de enzime,care asigură doza zilnică de antioxidanţi necesară organismului. Persoanele care suferă de gută sau au probleme cu rinichii trebuie să ceară avizul medicului înainte de a introduce năutul în dietă.
Lintea
Bogată în magneziu,acid folic şi fibre solubile,lintea scade riscul de boli cardiovasculare şi reglează nivelul colesterolului din sânge. Ea este săracă în calorii,nu conţine grăsimi şi este şi foarte săţioasă,o cană de linte gătită fiind suficientă pentru o cină. Lintea stabilizează şi nivelul de zahăr din sânge. Este indicată pentru persoanele care suferă de hipoglicemie,diabet sau rezistenţă la insulină.
Citeşte şi:
Câte calorii arzi în timp ce faci sport?
Alimente care ard mai multe calorii decât conţin
100 g Calorii
Fasole uscată 303Mazăre uscată 323Linte verde 341Năut 364Soia (granule) 451Soia verde 122Linte roşie uscată 362Linte fiartă 116Mazăre congelată 60Mazăre fiartă 35Fasole fiartă 51Năut fiert 164