Pâinea albă nu este mai rea decât cea integrală, relevă studiile
Contrar părerilor populare, pâinea albă nu este chiar atât de nocivă pe cât o descriu unii nutriţionişti, fiind o sursă importantă de vitamine şi minerale. Important este să fie asociată în mod corect cu alte alimente.
În ultimele două decenii,medicii au avertizat cu privire la pericolele consumului de pâine albă,care ar provoca oboseală,dureri de stomac,balonări,dureri de cap şi ar duce la creşterea în greutate.
Experţii britanici destramă cu această ocazie încă un mit:numărul în creştere de persoane alergice la grâu este doar o “invenţie” a nutriţioniştilor.
Conducătoarea echipei de cercetare,dr. Aine O'Connor,de la British Nutrition Foundation,susţine că,în realitate,grâul nu este un alergen puternic şi doar puţini oameni au sensibilităţi de acest gen.Principala problemă a pâinii albe este asocierea corectă cu alimentele consumate la aceeaşi masă.
Aşadar,pâinea albă nu se asociază niciodată cu carnea roşie şi cu cea albă (pui,curcan,peşte),cu brânză,iaurt,ulei de măsline şi cartofi.