Porumbul, leguma-vedetă a sezonului estival

1 70402 original jpg jpeg

Acum, în plină vară, ne putem delecta cu gustul său dulce, profităm de numeroasele beneficii pe care le aduce sănătăţii, fiind unul dintre deliciile estivale ale românilor. Deşi circulă numeroase zvonuri conform cărora porumbul nu ar fi o legumă sănătoasă, calităţile lui nutriţionale servesc drept dovadă că este o legumă benefică organismului.

Însă,ca orice lucru bun în viaţă,trebuie consumat cu măsură,deoarece,într-adevăr,are în compoziţie o cantitate mai mare de zaharuri decât majoritatea legumelor,fiind ideal pe post de gustare sau la masa de seară,în condiţiile în care nu exagerăm cu sarea. Porumbul,pe numele său oficial Zea Mays,este originar din America Centrală. Iată câteva dintre beneficiile lui:-Are în compoziţie o combinaţie unică de antioxidanţi precum:antocianine,betacaroten,luteină,zeaxantină,acid ferulic. Cocktailul de antioxidanţi prezent în porumb protejează organismul de efectul radicalilor liberi,scade tensiunea,previne şi ajută la menajarea problemelor cardiovasculare.

Află de AICI ce beneficii mai are porumbul.