Ştiai că un pahar de vin este egal cu o oră de exerciţii fizice?

1 70723 original jpg jpeg

Potrivit mai multor studii diferite, o doză bună de resveratrol, o componentă care se găseşte în vinul roşu, poate îmbunătăţi condiţia fizică, funcţia cardiacă, dar şi forţa musculară.

În numeroase ocazii am auzit despre marile avantaje ale consumării unui pahar de vin pe zi,oferindu-ne doar un motiv în plus ca să ne bucurăm de această băutură delicioasă,care încântă cerul gurii de secole. Dacă încă nu eşti convinsă că ar trebui să bei vin roşu mai des,află care sunt beneficiile,şi păstrează mereu o sticlă la îndemânăUn pahar de vin roşu ar putea fi echivalentul cu o oră de exerciţii fizice.Conform unui studiu realizat recent de o echipă de cercetători de la Universitatea din Alberta,Canada a arătat că,vinul roşu conţine compusul resveratrol,care ar piutea creşte rata bătăilor inimii şi performanţa musculară. Conform constatărilor lor,a bea unh pahar de vin pe zi poate avea aceleaşi efecte asupra organismului,ca practicarea timp de o oră de exerciţii fizice intense.   Echipa a constatat că dozele mari de resveratrol îmbunătăţeşte performanţa fizică,funcţia cardiacă şi forţa musculară,aşa că bea un pahar de vin roşu,combiant cu aportul de alimente sănătoase cum sunt fructele şi nucile,pentru a creşte performanţa fizică pe care o exerciţi în mod regulat,beneficiind de un rezultat suplimentar pozitiv.Cu această descoperire,cercetătorii au început să testeze efectele resveratrolului asupra oamenilor care suferă de diabet zaharat şi aspra celor care suferă de boli cardiace,pentru a stabili dacă acesta poate îmbunătăţi sănătatea inimii.   

Iată care sunt alte beneficii ale vinului roşu:

Din moment ce vorbim despre beneficiile de a bea un pahar de vin roşu pe zi,merită listarea a toate efectelor mari pe care le poate avea asupra sănătăţii. Printre principalele sale avantaje sunt:

-reduce riscului de apariţie de boli coronariene şi accident vascular cerebral,blocarea unei artere din creier,precum şi ateroscleroza,rigidizarea arterelor;

-conţine antioxidanţi care ajută în lupta împotriva colesterolului rău şi creşte nivelul de colesterol bun;

-întăreşte sistemul imunitar pentru a lupta împotriva infecţiilor şi a reduce efectele de alergie;

-conţine vitamine şi antioxidanţi care ajută la hrănirea pielii. Consumarea unui pahar de vin zilnic,poate ajuta la prevenirea apariţiei primelor semne de îmbătrânire.

-îmbunătăţeşte circulaţia şi subţierea sângelui,care reduce,de asemenea,inflamarea;

-conţine vitamine şi minerale,precum şi oligoelemente cum sunt magneziul,zincul,litiul,calciul,fierul şi potasiu.

-reduce riscului de hipertensiune arterială şi diabet zaharat

-îmbunătăţeşte memoria

Vin roşu ar putea ajuta persoanele cu Alzheimer,şi cei care sunt la risc pentru a dezvolta această boală. Acest lucru este datorită conţinutului său de antioxidanţi,care luptă împotriva îmbătrâniri şi degenerării creierului. Consumul zilnic de vin roşu poate ajuta în lupta împotriva cancerului. Mai multe studii au arătat că flavonoidele găsite în vinul roşu ar putea fi cheia în prevenirea cancerului de prostată. Antioxidanţii din vinul roşu,ca şi strugurii,protejează împotriva bolilor care afectează ochii,cum sunt degenerescenţa maculară şi retinopatia diabetică.

Important!

În timp ce vinul roşu este sănătos pentru dieta ta,asta nu înseamnă că trebuie consumat în exces. Pentru a profita de toate beneficiile sale,consumă această băutură în moderaţie şi nu trebuie depăşite niciodată două pahare pe zi. Consumul excesiv de alcool poate duce la probleme hepatice grave şi alte probleme de sănătate.



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg