Tort cu căpşuni
Ce desert poate fi mai îmbietor decât unul preparat cu fructele verii? Astăzi vă prezentăm un tort cu capşuni foarte apetisant şi uşor de preparat.
Pregătire:1 h 10 minuteDificultate:micăKcal:400Ingrediente pentru 8 porţiiPentru blat300 g biscuiţi simpli200 g unt1 esenţă de vaniliePentru umplutură600 ml iaurt gras simplu200 ml iaurt cu căpşuni250 g frişcă lichidă6 linguri zahăr pudră3 pliculeţe gelatinăPentru ornat600 g căpşuni200 g zahăr pudră1 pliculeţ gelatină2 linguri zeamă de lămâie200 ml apăCum se prepară1.Se zdrobesc biscuţii cu ajutorul unui robot sau se trec prin maşina de tocat. Se amestecă cu unt ul moale şi esenţa de vanilie până se leagă ca un aluat. Se aşază compoziţia într-o formă de tort cu pereţii detaşabili şi se pune la frigider până când se prepară crema.2.Se înmoaie gelatina în apă rece,se topeşte la cald,în bain-marie,fără a o fierbe,apoi se lasă la răcit. Se amestecă 2/3 din gelatină cu iaurtul simplu,zahărul pudră şi frişca bătută,iar restul de gelatină se amestecă cu iaurtul de căpşuni.3.Se aşază peste blatul tortului crema din iaurtul de fructe,iar deasupra crema din iaurtul simplu,având grijă să fie bine nivelate.4.Pentru ornare,se fierbe zahărul cu apa până se formează un sirop bine legat. Se adaugă zeama de lămâie,se ia de pe foc,se adaugă gelatina înmuiată şi se lasă la răcit. Fructele se aşază deasupra tortului şi peste ele se toarnă siropul. Se lasă la rece câteva ore până se întăreşte bine,se transferă pe un platou şi se serveşte.Cumpără Click!pentru femei,ai CADOU8 pagini cu reţeţe. Colecţionează-le şi fă-ţi cartea ta de bucate! A aparut nr 23 care te îmbie cu câteva idei irezistibile.