Tot ce trebuie să ştii despre intoleranţa la gluten

1 65151 original jpg jpeg

Glutenul este o proteină prezentă în unele cereale, cu valoare nutriţională importantă, bine tolerată de majoritatea populaţiei, dar destul de greu de digerat.

Ce este intoleranţa la gluten?

Intoleranţa la gluten,cunoscută sub denumirea de “boala celiacă”,este o boală cronică inflamatorie a intestinului subţire,ce apare în urma unei reacţii conflictuale imunoalergice faţă de gluten.

Această particularitate a sistemului imunoalergic are istoric familial,fiind ceva moştenit. Se întâlneşte atât la copii,cât şi la adulţi,femeile reprezentând circa 75% din cazurile cu această afecţiune intestinală.

Contextul apariţiei

Încă de timpuriu,respectiv din perioada diversificării alimentaţiei,sistemul imunitar învaţă să nu atace mâncarea. Majoritatea reacţiilor alimentare se produc din cauza faptului că sistemul imunitar identifică în mod eronat un aliment sau un component al acestuia. Iar inducerea toleranţei alimentare este un proces individual prin care sistemul imunitar învaţă să recunoască mâncarea,fără a dezvolta reacţii autoimune.

Descoperă simptomele intoleranţei la gluten şi ce alimente trebuie să eviţi aici.



Recente

shutterstock 2409568293 jpg
shutterstock 1917189239 jpg
shutterstock 647849362 jpg
shutterstock 1095270347 jpg
shutterstock 1742654276 jpg
cuplu face calcule 2229856785 jpg
clickpentrufemei ro (19) jpg
Semne ca iti neglijezi sanatatea mintala  Sursa foto shutterstock 2200959479 jpg
shutterstock 1292534521 jpg
shutterstock 551342416 jpg
shutterstock 1010662003 jpg
shutterstock 2077653295 jpg
Taci pentru a evita conflictele  Sursa foto shutterstock 2253955075 jpg
Esti o persoana toxica fara sa stii  Sursa foto shutterstock 1389422705 jpg
Minciuni, obsesie și iluzia fericirii în cartea „Roșu murdar” png
shutterstock 373552009 jpg
shutterstock 2004352769 jpg
shutterstock 2349783369 jpg
shutterstock 2165936661 jpg
Test de personalitate  Esti diplomat sau direct  Sursa foto shutterstock 620872658 jpg