Turmericul, mai mult decât un condiment!

1 74877 original jpg jpeg

Originar din India, turmericul este folosit de mii de ani pentru pentru gustul său, dar şi pentru beneficiile pe care le aduce organismului. Descoperă efectele pozitive ale acestui condiment!

Inflamaţiile cronice sunt rezultatul unei diete precare,al stresului,infecţiilor,al consumului de tutun,al alergiilor şi al consumului mare de medicamente. Degenerarea celulară şi daunele multiple duc în timp la boli cronice,inclusiv la cancer.

Turmericul sau curcuma,cum mai este numit acest condiment, are importante efecte asupra sănătăţii. În rădăcina sa se găsesc mai multe componente,dintre care una este curcumina,dovedită că are efecte antioxidante şi de reducere a daunele oxidative ale radicalilor liberi.

Ca antioxidant,curcumina funcţionează bine împreună cu vitaminele C,E şi betacaroten. Curcumina este un inhibitor puternic al agenţilor care declanşează inflamaţiile (NF-kB,TNF sau STAT3). Aceste proteine ​​celulare,în special NF-kB,s-au dovedit a fi cele care dau simptomele unor afecţiuni cronice precum artrita reumatoidă,ateroscleroza,lupusul şi boala inflamatorie a intestinului.

În plus,curcumina reduce formarea tumorilor canceroase de sân şi stopează creştererea acestora. În plus,inhibă formarea de noi vase de sânge care favorizează apariţia tumorile,întrerupând astfel creşterea celulelor canceroase.

Nu în ultimul rând,turmericul ajută organismul să elimine reziduurile toxice provenite de la fumat. În cancerul pulmonar,curcumina,inhibă progresia tumorii.