11 motive miraculoase ca să consumi zilnic seminţe de busuioc

1 63649 original jpg jpeg

Seminţele de busuioc, cunoscute şi sub numele de tukmaria, sunt folosite în India şi China pentru proprietăţile lor vindecătoare. Află ce se-ntâmplă în corpul tău dacă le consumi în mod constant.

Stimulează buna funcţionare a tractului gastrointestinal

Seminţele de busuioc sunt folosite de secole pentru tratrea indigestiilor,a flatulenţei şi a crampelor abdominale. Aceste beneficii sunt date de fibrele pe care le conţin din plin. 

Combat anumite probleme respiratorii

Când te confrunţi cu o răceală sau cu o tuse supărătoare,consumă seminţe de busuioc,deoarece substanţele nutritive care se găsesc în compoziţia lor ajută la ameliorarea acestor probleme supărătoare.

Sunt bune pentru creier

Stresul,anxietatea şi oboseala psihică pot fi reduse prin consumul de seminţe de busuioc. Acestea calmează sistemul nervos şi asigură buna funcţionare a creierului,motiv pentur care este indicat să le incluzi în dieta ta cât mai des. Specialiştii susţin că seminţele de busuioc ajută şi la reducerea migrenelor şi a stărilor depresive.

Ameliorează simptomele artritei

Datorită proprietăţilor antiinflamatoare pe care le au,seminţele de busuioc reduc durerile şi inflamaţiile articulare. Consumul acestor seminţe previne şi fomarea plăcilor de ateroame pe pereţii vaselor de sânge,scăzând astfel riscul apariţiei bolilor cardiovasculare.

Favorizează arderea grăsimilor

Dacă vrei să scapi de kilogramele nedorite,include în dieta ta acest tip de seminţe,deoarece menţin senzaţia de saţietate mai mult timp şi stimulează arderea depozitelor de grăsimi.

Scad temperatura corpului

Un motiv în plus pentru a consuma zilnic seminţe de busuioc constă în reducerea temperaturii corpului,în special în zilele caniculare,când temperaturile extrem de ridicate ne produc un disconfort fizic. Consumă-le în sucuri sau în smoothie-uri pentru a face faţă mai uşor caniculei.

Menţin sănătatea părului şi a pielii

Acest tip de seminţe conţine proteine,fier şi vitamina K,substanţe nutritive care asigură sănătatea părului şi a pielii. Datorită fibrelor din compoziţia lor,seminţele de busuioc favorizează eliminarea rapidă a toxinelor din corp,ceea ce înseamnă că pielea ta va deveni radiantă.

Alte beneficii ale seminţelor de busuioc

-Reglează ciclul menstrual

-Combat anemia

-Curăţă rinichii

-Reglează nivelul zahărului din sânge,fiind extrem de benefice pentru diabetici

Pot fi consumate în băuturi,în sucuri,în iaurt sau ca atare,dar doar după ce au fost înmuiate în apă 30 de minute.