4 produse de machiaj pe care orice femeie ar trebui să le aibă în trusa ei

Machiajul este una dintre etapele esențiale din rutina zilnică a fiecărei femei. Aplicarea unui ruj, a unei mascara sau a unui fard de ochi poate fi pasul care schimbă complet lookul oricărei figuri feminine.

image

Totuși, piața în plină dezvoltare a make-upului ne face să cumpărăm impulsiv și să adunăm mai multe produse decât avem nevoie. Așadar, noi am pus laolaltă 4 recomandări de produse esențiale în orice rutină de machiaj.

Fond de ten

Fondul de ten este baza oricărui machiaj reușit, fiind produsul ce uniformizează culoarea și textura pielii și ascunde imperfecțiunile. Alegerea fondului de ten potrivit pentru tine depinde, în primul rând, de tipul de piele și de preferințele tale cu privire la aspectul final. Dacă ai tenul gras, un fond de ten matifiant te va ajuta să controlezi sebumul și să menții un aspect impecabil pe tot parcursul zilei. Pentru tenul uscat, un fond de ten hidratant va face ca pielea să rămână suplă și luminoasă.

În ceea ce privește aplicarea fondului de ten, poate fi făcută fie cu degetele, fie cu pensule sau bureței. Totuși, cel mai important pas în alegerea fondului de ten este găsirea nuanței potrivite, astfel încât să se contopească perfect cu subtonul și culoarea pielii tale.

Mascara

Pe lângă fondul de ten, mascara este poate cel mai apreciat produs de make-up, pentru că poate schimba, într-un timp extrem de scurt, aspectul total al ochilor tăi, dar și al machiajului. Magazinele de beauty sunt împânzite de diferite variante de mascara - de la cele pentru alungire până la cele pentru intensificarea privirii sau cele rezistente la apă. Totuși, în alegerea mascarei potrivite este important să fii atentă la preferințele tale, dar și să fii precaută, în cazul în care te confrunți cu ochi sensibili sau ușor iritabili.

De asemenea, în cazul unor evenimente speciale, poți completa mascara cu un set de gene false, care să îi dea un efect spectaculos machiajului tău. La fel ca în cazul rimelului, găsește un model care să se potrivească cu forma ochilor tăi. Nu uita nici de lipici gene, astfel încât să le oferi rezistența dorită, pe parcursul a câteva ore.

Ruj

Rujul este, de departe, produsul de machiaj care nu lipsește din geanta niciunei femei. Completează întregul look, îți oferă mai multă încredere și îți dă posibilitatea să experimentezi cu diferite nuanțe și texturi - practic, rujul este unul dintre cele mai versatile produse din trusa de make-up.

În alegerea lui, este important să ai în vedere subtonul pielii tale și să găsești o nuanță potrivită. Nu uita nici de formulă: un ruj mat poate fi mai inconfortabil pe buze, în timp ce unul hidratant are o rezistență mai scăzută. De asemenea, încearcă să găsești diferite nuanțe de ruj, în funcție de momentele din viața ta de zi cu zi. Spre exemplu, pentru make-upul de birou poți purta nude, în timp ce seara sau la un eveniment special, poți să experimentezi cu roșu sau burgundy.

Fard de ochi

Pe lângă mascara, fardul de ochi se bucură de multă popularitate, pentru că poate ajuta la crearea unor machiaje cu adevărat spectaculoase. De la bej până la roșu sau albastru, fardurile de ochi îți oferă posibilitatea de a experimenta în rutinele tale de make-up. Și nici măcar nu trebuie să fii un profesionist pentru a face asta!

Este important, totuși, să alegi nuanțe care să se potrivească cu culoarea ochilor tăi și să îi scoată în evidență. Spre exemplu, dacă ai ochii albaștri, poți să folosești un fard oranj sau maro, iar dacă ai ochii căprui te poți juca cu nuanțe de albastru sau verde.

Așadar, orice femeie ar trebui să aibă în trusa de machiaj cele 4 produse recomandate de noi, astfel încât să poată crea și lookuri de zi, și lookuri de seară. Dar nu uita: indiferent de make-upul pe care îl porți, este important să ai încredere în tine și să emani eleganță!

Sursă foto: Shutterstock