Așa NU! Cinci greșeli de machiaj care te îmbătrânesc

Dacă arătai bine cu machiajul pe care ți-l făceai când aveai 20 de ani nu înseamnă că-ți stă bine cu el și acum, la peste 40 de ani. Uită de moda de acum câteva decenii și modernizează-ți machiajul!

image

Masca pe față

Cu siguranță că ai întâlnit persoane care par că au o mască pe față când se machiază. Se văd produsele aplicate pe chip, în loc să se observe cât ce bine sunt accentuate trăsăturile faciale frumoase. Și nu e bine, pentru că „masca” adăugă ani buni pe fața fiecăruia.

Niciodată nu trebuie să accetuăm fiecare trăsătură a feței în același timp, ci pe rând. Dacă e accentuată privirea, nu trebuie să ne facem niște buze care ies prea mult în evidență și invers.  

Care e soluția? Renunță la ceva. Nu mai folosi tuș de pleoape, ci doar mascara. Sau renunță la mascara și optează doar pentru un fard de pleoape maroniu. Schimbă rujul strident cu balsam de buze. Combină fondul de ten cu crema hidratantă și uită complet de bronzer.

Textură obosită

Ce înseamnă asta? Știți cum ne dorim să vedem că fața nu ne strălucește? Ei bine, e de preferat asta decât să fie extra mată și… ternă. Puțină strălucire te poate face să arăți mai tânără. Dacă e să cheltui niște bani, ia-ți un fond de ten de calitate. Cel mai bun fond de ten nu numai că-ți face chipul să strălucească, să arate viu și împrospătat, dar are și beneficii de îngrijire a pielii, lucru care nu-ți va mai face tenul să arate obosit.

Sprâncene spre subțiri

Sprâncenele se diminuează odată cu înaintarea în vârstă, nu e nevoie să le pensezi tu excesiv oricum. În plus, este extrem de greu să le mai faci să crească la fel de des odată ce le-ai subțiat excesiv și nimen I nu vrea să te vadă că arăți ca în anii ’20, cu o dunguliță trasată în loc de sprâncene, nu?

Privire demodată

E atât de simplu să-ți machiezi ochii greșit! Poți aplica nuanțe de fard de pleoape care nu mai sunt la modă de ceva vreme, poți exagera cu mascara de parcă tot în anii ’80 ne aflăm... Ai impresia că adaugi doar o liniuță neagră pe pleoapa superioară, ca să-și accentuezi privirea, și când colo creezi un „look” vechi, anost, care-ți face ochiul mai mic și inexpresiv.

Machiaj rece jpg

Machiajul prea… sigur

Dacă faci totul corect nu înseamnă neapărat că e tot ce trebuie făcut. Ia-ți riscuri, acceptă provocări de-a încerca nuanțe noi, culori inedite, joacă-te cu machiajul. Încearcă să vezi cum îți vin ție niște produse cosmetice aplicate pe chip… altfel. Un machiaj sigur e plictisitor, nu-ți scoate nimic în evidență și e păcat. Experimentează, modenizează, deschide-ți ochii și mintea către noi metode de machiaj și alte produse decât cele pe care le știi de atâția ani. Poate fi o surpriză plăcută!

foto - Shutterstock



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg