5 alimente care îmbunătăţesc capacitatea creierului

1 68880 original jpg jpeg

Sunt preparate pe care nu le-ai refuza nicicând, iar unele dintre ele ajută chiar la îmbunătăţirea capacităţii creierului, aşa că, ce ţi-ai putea dori mai mult?

Fie că ai de susţinut un examen important,ai o problemă greu de rezolvat sau,pur şi simplu,vrei să dai o mână de ajutor creierului,este important să ştii care sunt alimentele care dau un impuls memoriei şi puterii de concentrare.

Peştele gras

Daca ţi-e greu să-ţi aminteşti ce zi este sau ce ai mâncat la cină,cu o oră în urmă,ia în considerare consumul de alimente care ajută ţinerea de minte,precum peştele gras. Acizii graşi Omega-3,care se găsesc în peştele gras,cum ar fi somonul,macroul si sardinele-sunt de nepreţuit pentru oricare parte a corpului nostru,şi se pare că creierul nu face excepţie. Cercetătorii de la Universitatea din Kuopio din Finlanda au constatat că acest aliment,consumat de trei ori pe săptămână,reduce riscul de boli ale creierului,cu până la 26%.

Legumele cu frunze de culoare verde închis

Plantele cu frunze verzi,cum ar fi spanacul,varza şi broccoli,sunt bogate în antioxidanţi,inclusiv în vitamina C şi beta-caroten,care sunt esenţiali pentru menţinerea sănătăţii corpului şi a creierului. Ele sunt,de asemenea,o sursă importantă de acid folic,care poate ajuta la accelerarea procesului de prelucrare a informaţiilor şi de readucere aminte. Rezultatele unei cercetări publicate în American Journal of Clinical Nutrition,indică faptul că acidul folic din fructele amintite mai sus pot ajuta la protejarea împotriva declinului cognitiv la bătrâneţe.

Ouăle

Gălbenuşurile de ou sunt puternic nutritive şi conţin foarte multe vitamine şi minerale esenţiale pentru funcţionarea optimă a creierului. Acest aliment ieftin şi versatil este o bună sursă de fier,care este esenţială pentru crearea de celule roşii din sânge,ce au rol de a transporta oxigenul la creier. Ouăle sunt şi o sursă bună de vitamina B12 – al cărei deficit poate duce la pierderi de memorie şi confuzie – şi iod,care imbunătăţeşte abilităţile de concentrare.

Ceaiul verde

Un studiu coreean a constatat că ceaiul verde poate ajuta la creşterea vigilenţei mentale şi la îmbunătăţirea memoriei. Totodată,cercetătorii au descoperit că antioxidanţii din ceaiul verde pot ajuta la protejarea creierului şi reduc riscul de demenţă.

Ciocolata

Oricât ţi-ai dori,nu este vorba de ciocolata cu lapte sau cu diverse creme,ci de cea neagră – la fel de bună,nu? – care este bogată în substanţe chimice,numite flavonoide,ce pot spori abilităţile cognitive. Studiile arată că flavonoidele îmbunătăţesc fluxul de sânge spre creier.



Recente

slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg