5 alimente care îmbunătăţesc capacitatea creierului

1 68880 original jpg jpeg

Sunt preparate pe care nu le-ai refuza nicicând, iar unele dintre ele ajută chiar la îmbunătăţirea capacităţii creierului, aşa că, ce ţi-ai putea dori mai mult?

Fie că ai de susţinut un examen important,ai o problemă greu de rezolvat sau,pur şi simplu,vrei să dai o mână de ajutor creierului,este important să ştii care sunt alimentele care dau un impuls memoriei şi puterii de concentrare.

Peştele gras

Daca ţi-e greu să-ţi aminteşti ce zi este sau ce ai mâncat la cină,cu o oră în urmă,ia în considerare consumul de alimente care ajută ţinerea de minte,precum peştele gras. Acizii graşi Omega-3,care se găsesc în peştele gras,cum ar fi somonul,macroul si sardinele-sunt de nepreţuit pentru oricare parte a corpului nostru,şi se pare că creierul nu face excepţie. Cercetătorii de la Universitatea din Kuopio din Finlanda au constatat că acest aliment,consumat de trei ori pe săptămână,reduce riscul de boli ale creierului,cu până la 26%.

Legumele cu frunze de culoare verde închis

Plantele cu frunze verzi,cum ar fi spanacul,varza şi broccoli,sunt bogate în antioxidanţi,inclusiv în vitamina C şi beta-caroten,care sunt esenţiali pentru menţinerea sănătăţii corpului şi a creierului. Ele sunt,de asemenea,o sursă importantă de acid folic,care poate ajuta la accelerarea procesului de prelucrare a informaţiilor şi de readucere aminte. Rezultatele unei cercetări publicate în American Journal of Clinical Nutrition,indică faptul că acidul folic din fructele amintite mai sus pot ajuta la protejarea împotriva declinului cognitiv la bătrâneţe.

Ouăle

Gălbenuşurile de ou sunt puternic nutritive şi conţin foarte multe vitamine şi minerale esenţiale pentru funcţionarea optimă a creierului. Acest aliment ieftin şi versatil este o bună sursă de fier,care este esenţială pentru crearea de celule roşii din sânge,ce au rol de a transporta oxigenul la creier. Ouăle sunt şi o sursă bună de vitamina B12 – al cărei deficit poate duce la pierderi de memorie şi confuzie – şi iod,care imbunătăţeşte abilităţile de concentrare.

Ceaiul verde

Un studiu coreean a constatat că ceaiul verde poate ajuta la creşterea vigilenţei mentale şi la îmbunătăţirea memoriei. Totodată,cercetătorii au descoperit că antioxidanţii din ceaiul verde pot ajuta la protejarea creierului şi reduc riscul de demenţă.

Ciocolata

Oricât ţi-ai dori,nu este vorba de ciocolata cu lapte sau cu diverse creme,ci de cea neagră – la fel de bună,nu? – care este bogată în substanţe chimice,numite flavonoide,ce pot spori abilităţile cognitive. Studiile arată că flavonoidele îmbunătăţesc fluxul de sânge spre creier.



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg