5 alimente care îmbunătăţesc capacitatea creierului

1 68880 original jpg jpeg

Sunt preparate pe care nu le-ai refuza nicicând, iar unele dintre ele ajută chiar la îmbunătăţirea capacităţii creierului, aşa că, ce ţi-ai putea dori mai mult?

Fie că ai de susţinut un examen important,ai o problemă greu de rezolvat sau,pur şi simplu,vrei să dai o mână de ajutor creierului,este important să ştii care sunt alimentele care dau un impuls memoriei şi puterii de concentrare.

Peştele gras

Daca ţi-e greu să-ţi aminteşti ce zi este sau ce ai mâncat la cină,cu o oră în urmă,ia în considerare consumul de alimente care ajută ţinerea de minte,precum peştele gras. Acizii graşi Omega-3,care se găsesc în peştele gras,cum ar fi somonul,macroul si sardinele-sunt de nepreţuit pentru oricare parte a corpului nostru,şi se pare că creierul nu face excepţie. Cercetătorii de la Universitatea din Kuopio din Finlanda au constatat că acest aliment,consumat de trei ori pe săptămână,reduce riscul de boli ale creierului,cu până la 26%.

Legumele cu frunze de culoare verde închis

Plantele cu frunze verzi,cum ar fi spanacul,varza şi broccoli,sunt bogate în antioxidanţi,inclusiv în vitamina C şi beta-caroten,care sunt esenţiali pentru menţinerea sănătăţii corpului şi a creierului. Ele sunt,de asemenea,o sursă importantă de acid folic,care poate ajuta la accelerarea procesului de prelucrare a informaţiilor şi de readucere aminte. Rezultatele unei cercetări publicate în American Journal of Clinical Nutrition,indică faptul că acidul folic din fructele amintite mai sus pot ajuta la protejarea împotriva declinului cognitiv la bătrâneţe.

Ouăle

Gălbenuşurile de ou sunt puternic nutritive şi conţin foarte multe vitamine şi minerale esenţiale pentru funcţionarea optimă a creierului. Acest aliment ieftin şi versatil este o bună sursă de fier,care este esenţială pentru crearea de celule roşii din sânge,ce au rol de a transporta oxigenul la creier. Ouăle sunt şi o sursă bună de vitamina B12 – al cărei deficit poate duce la pierderi de memorie şi confuzie – şi iod,care imbunătăţeşte abilităţile de concentrare.

Ceaiul verde

Un studiu coreean a constatat că ceaiul verde poate ajuta la creşterea vigilenţei mentale şi la îmbunătăţirea memoriei. Totodată,cercetătorii au descoperit că antioxidanţii din ceaiul verde pot ajuta la protejarea creierului şi reduc riscul de demenţă.

Ciocolata

Oricât ţi-ai dori,nu este vorba de ciocolata cu lapte sau cu diverse creme,ci de cea neagră – la fel de bună,nu? – care este bogată în substanţe chimice,numite flavonoide,ce pot spori abilităţile cognitive. Studiile arată că flavonoidele îmbunătăţesc fluxul de sânge spre creier.



Recente

Aliatul in reducerea glicemiei  Sursa foto shutterstock 1278347215 jpg
Tocanita de ficatei  Sursa foto shutterstock 1104285998 jpg
Bautura care incetineste imbatranirea  Sursa foto shutterstock 2205379485 jpg
oboseală  foto   Shutterstock jpg
Salam de biscuiti cu rahat si banane  Sursa foto shutterstock 674718580 jpg
5 pasi din rutina japoneza de somn care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 199985051 jpg
mama care pregateste pachetul de scoala 2094646825 jpg
tehnici relaxare femei 2458168345 jpg
Ardei umpluti  Sursa foto shutterstock 1135172258 jpg
shutterstock 2499023893 jpg
shutterstock 2228997547 jpg
shutterstock 1517210297 jpg
Baclava cu fistic  Sursa foto shutterstock 2113201757 jpg
vaccin gripal batrani png
Semne subtile ca ai prea mult zahar in dieta  Sursa foto shutterstock 1668942076 jpg
clickpentrufemei ro (14) jpg
Modele de unghii de Halloween jpg
Descopera cum po i sa ai parte un aer curat în locuin a ta jpg
copil  foto   Shutterstock jpg
Tocana de chiftele  Sursa foto shutterstock 1061262914 jpg