5 atuuri nebănuite ale consumului de smochine

1 69563 original jpg jpeg

O mână de smochine uscate pe zi sau cât mai des sunt o gustare săţioasă care-ţi aduce un plus de vitamine şi minerale. Află care sunt motivele pentru care includerea smochinelor în dietă este necesară!

Scade tensiunea arterială

Magneziul şi potasiul pe care ţi le procuri smochine sunt benefice inimii. Combinaţia aceasta de minerale fluidizează sângele. În plus,menţine tensiunea arterialăîn limite normale şi-ţi ajută corpul să asimileze correct calciul,fără ca acesta să se transforme în depuneri pe pereţii vaselor de sânge.

Aduce un plus de fibre

O dietă sănătoasă n-ar trebui să fie lipsită de surse bune de fibre,îndeosebi de fibre solubile. Smochinele conţin acest tip de fibre important pentru o digestie uşoară şi pentru asigurarea senzaţiei de saţietate. Printre alte beneficii ale fibrelor solubile obţinute din smochine se numără stabilizarea unei glicemii scăzute şi ponderarea simptomelor sindromului de colon iritabil. Smochinele conţin şi fibre insolubile,utile corpului pentru prevenirea constipaţiei şi menţinerea greutăţii corporale în limite normale.

Menţine sănătatea oaselor

Mulţumită mineralelor pe care le conţin,smochinele îmbunătăţesc densitatea osoasă şi-ţi reduc riscul de osteoporoză. Calciul,magneziul şi vitamina K – iată cele trei substanţe esenţiale pentru oase pe care smochinele ţi le oferă din plin. În prezenţa vitaminei K şi a magneziului,calciul este absorbit şi utilizat de organism pentru susţinerea sănătăţii oaselor.

Previne anemia

Pe lângă magneziu,calciu,potasiu,fibre,smochinele îţi asigură o parte a aportului zilnic necesar de fier(13 mg,respectiv 27 mg în timpul unei sarcini). Dacă le incluzi în dietă,mai ales dacă eşti gravid,nu vei avea teamă că rişti să faci anemie.

Te ţine departe de boli oculare

Smochinele uscate sunt fructele uscate cu cea mai mare cantitate de fenoli,un tip de antioxidanţi. Din acest motiv,ele reprezintă un aliment util pentru o vedere bună. Alături de morcovi,smochinele te protejează de bolile de ochi care pot apărea odată cu trecerea timpului,care sunt legate de degenerescenţa maculară şi care pot duce la pierderea vederii.



Recente

Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg