5 motive să nu renunţi la ciocolată

1 67171 original jpg jpeg

Consumată cu plăcere de 4.000 de ani încoace, ciocolata a fost iniţial o băutură amară băută pentru fortificarea corpului şi ca afrodiziac. De-a lungul vremii, i s-au descoperit tot atâtea beneficii pe cât de diverse au devenit formele sub care este savurată în prezent.

O ciocolată de calitate,consumată cu măsură îţi va aduce numai beneficii în privinţa sănătăţii. Una veritabilă conţine unt de cacao şi 75-80% substanţă uscată de cacao,puţin zahăr pudră,are o culoare închisă,textură fină,la rupere nu scoate un sunet înăbuşit şi se topeşte rapid în gură,în loc să se fărâmiţeze sau să se lipească pe dinţi sau cerul gurii.

Îţi asigură elemente nutritive necesare

Consumul de ciocolată amăruie îţi aduce fibre solubile (11 g la 100 g de ciocolată) şi minerale:fier,magneziu,zinc,potasiu,seleniu. Nu este de dorit,însă,un consum de 100 de grame de ciocolată pe zi,mai ales că ar însemna să-ţi aducă un aport de 600 de calorii. Câteva bucăţele de ciocolată îţi aduc şi acizi graşi şi cafeină,de aceea este ideal să n-o mănânci înainte de culcare.

Ştiai că...

...în cacao şi ciocolată neagră se găsesc antioxindaţi,polifenoli şi flavonoide,în cantitate mai mare decât în ceaiul verde,în vinul roşu şi în fructele de pădure,inclusiv în afine?

Îmbunătăţeşte circulaţia sângelui

Bună pentru inimă,ciocolata autentică are şi darul de a scădea tensiunea arterială,nu numai de a ameliora circulaţia sângelui îndeosebi la extremităţi. Pentru a beneficia de protecţia ei şi pentru a te feri de bolile cardiovaculare,alege mai degrabă ciocolata neagră,cu un conţinut ridicat de cacao,peste 65-70%.

E bună pentru diabetici

Consumată la ocazii speciale,dar în cantitate mică,1-2 pătrăţele,ciocolata amăruie este benefică şi diabeticilor. Flavonoidele din compoziţia ei favorizează reacţia celulară la insulină. Şi pofticioşii care au restricţie la dulciuri in cauza unui nivel ridicat de colesterol„rău” pot să mănânce ciocolată. Acidul stearic scade riscul de înfundare a vaselor de sânge din cauza formării plăcilor de aterom.

Îţi ridică moralul

Când ai o dispoziţie proastă,tot 2-3 cubuleţe de ciocolată te pot ajuta să readuci starea de bine. Acţionează ca un antidepresivşi stimulează producerea de serotonină,hormon al fericirii. Contra stresului este benefică şi datorită magneziului pe care ţi-l conferă.

Te ajută să fii dinamică

Mulţumită potasiului pe care-l are în compoziţie,ciocolata acţionează ca un energizant,îţi îmbunătăţeşte memoria şi stimulează activitatea musculară. Nu are multă cofeină,însă prezenţa ei îţi creşte capacitatea de concentrare.



Recente

Nevoile reale ale copilului tau 15 Urania Cremene jpg
Foto comunicat proiectprobono MDV jpeg
Salata de creveti  Sursa foto shutterstock 2453670855 jpg
portrait newborn hold palms jpg
Inghetata cu fistic si menta  Sursa foto shutterstock 397587961 jpg
pexels mlkbnl 10212593 (1) jpg
Chitelute de broccoli la cuptor  Sursa foto shutterstock 396427753 jpg
Nevoile reale ale copilului tau 15 Urania Cremene jpg
Inghetata cu alune de padure  Surse foto shutterstock 1253090095 jpg
466a83b2 3cd2 7b2f f775 889692ba23bb jpg
imagine Melanom Romania jpg
Tacos de barbacoa  Sursa foto shutterstock 1811385358 jpg
clickpentrufemei ro  Modele de sandale de damă care merită să le ai în garderobă imag principala jpg
Inghetata de afine si esenta de lavanda  Sursa foto shutterstock 1740357302 jpg
hands patient suffering from psoriasis jpg
Sharoma de vita  Sursa foto shutterstock 2250636245 jpg
Cum este recomandat să se consume polenul crud jpg
Cum poate influența stresul psoriazisul scalpului și cum să îl gestionezi jpg
Cum să îți adaptezi stilul de viață pentru a îmbunătăți gestionarea endometriozei jpg
clickpentrufemei ro adam winger FkAZqQJTbXM unsplash jpg