5 situaţii în care nu trebuie să consumi ghimbir

1 75029 original jpg jpeg

Toate am auzit de beneficile pe care ghimbirul le poate aduce sănătăţii noastre, fiind o plantă bogată în enzime care ajută la digestie şi la detoxifierea corpului. Totuşi, iată câteva cazuri în care consumul de ghimbir nu este recomandat!

Dacă eşti însărcinată

Consumul ghimbirului în timpul sarcinii poate duce la contracţii puternice şi chiar la naştereprematură. Dacă eşti în ultimul trimestru de sarcină,cu siguranţă vei fi avertizată de medic să eviţi consumul acestei plante.

Înainte de o operaţie

Dacă te pregăteşti de o intervenţie chirurgicală,este important să nu consumi ghimbir,pentru că acest lucru poate duce la sângerări excesive. În această situaţie,ghimbirul este interzis cu două săptămâni înainte de operaţie.

Dacă ai sub greutatea normală

Ghimbirul este bogat în fibre care cresc acidul gastric şi stimulează enzimele digestive. Mai mult decât atât,această plantă poate contribui la scăderea în greutate,taie pofta de mâncare,provoacă căderea părului sau dereglează menstruaţia. Aşadar,dacă vrei să iei în greutate,atunci consumul de ghimbir trebuie evitat.

Citeşte şi:Bea apă de ghimbir ca să-ţi subţiezi coapsele

Dacă urmezi un tratament special

Persoanele care urmează un tratament pentru diabetsau tensiune ridicată se află în rândul celor pentru care ghimbirul este un aliment interzis,deoarece le poate afecta organismul. Ghimbirul reduce presiunea sângelui şi astfel poate reduce efectul medicamentelor. De aceea,tratamentul cu insulină amestecat cu ghimbir poate fi periculos.

Dacă ai probleme cu circulaţia sângelui

Această plantă este recunoscută pentru faptul că stimulează circulaţia sângelui. Cu toate acestea,nu trebuie consumat de persoanele care suferă de hemofilie – boală ereditară caracterizată printr-o tulburare a coagulării sângelui-,pentru că poate contracara cu efectele medicamentelor pentru această afecţiune,agravând situaţia şi conducând chiar la hemoragie internă. 

Citeşte despre:Beneficiile ceaiului de ghimbirRecente