6 alimente minune care te scapă de greţurile din sarcină

1 69893 original jpg jpeg

Eşti însărcinată şi ai ghinionul să ai greţuri insuportabile? Poţi să scapi de acestea sau măcar să ameliorezi stările de rău consumând anumite produse. Iată 6 alimente care te scapă de greţurile din sarcină.

1. Ghimbirul

Acestă plantă este deseori consumată pentru a trata greaţa şi a ajuta digestia. Ghimbirul conţine mai multi compuşi chimici,printre care şi shogaols şi gingerol,care îmbunătăţesc funcţia digestivă. Medicii spun că pentru a scăpa de greţuri trebuie să folosim 2-3  grame de ghimbir pe zi (în freshuri cu lămâie şi mere),dar nu mai mult de 4 grame. Şi ceaiul de ghimbir este un remediu grozav pentru diminuarea senzaţiilor de greaţă.

2. Lămâia

Şi acest fruct te poate ajuta să scapi rapid de greţurile din sarcină. Pentru ca acest lucru să se întâmple,trebuie să amesteci o cană de apă,zeama de la o jumătate de lămâie şi o linguriţă cu vârf de zahăr. Apoi,se adaugă un sfert de linguriţă de bicarbonat de sodiu. Această combinaţie te va ajuta,cu siguranţă,să îndepărtezi starea de greaţă.

3. Ardeii iuţi

 Au fost făcute studii recente din care a reieşit că ardeii iuţi îndepărtează senzaţia de greaţă. Ardeii iuţi conţin capsaicină,un compus ce blochează percepţia de durere. Îţi poţi pune ardei iute într-o salată,dacă nu poţi să-l consume singur.