7 beneficii ale uleiului esenţial de rozmarin

1 66272 original jpg jpeg

Unul dintre cele mai populare uleiuri eterice pentru aromoterapie, uleiul esenţial de rozmarin, este extras din florile plantei veşnic verde, care este originară din regiunea mediteraneană.

Uleiul de rozmarin a fost folosit încă din cele mai vechi timpuri,atât pentru ​​gătit,cât şi pentru proprietăţile sale terapeutice şi este,de asemenea,bine cunoscut pentru capacitatea sa de a simula creierul. 

1. Ajută sistemul imunitar

Uleiul esenţial de rozmarin este adesea folosit în aromoterapie pentru stimularea sistemului imunitar. Acesta activează antioxidanţii şi scade producţia de cortizol. Se poate folosi fie direct pe piele,fie se poate inhala.

2. Poate fi adăugat în apa de gură

Fiind un dezinfectant natural şi antiseptic,uleiul de rozmarin poate fi adăugat în apa de gură pentru a proteja gingiile şi dinţii. Are proprietăţi antibacteriene şi astringente,putând ajuta la rezolvarea problemelor dentare,inclusiv a respiraţiei urât mirositoare şi a cariilor.

3.  Reduce congestia nazală

Mirosul de ulei esenţial de rozmarin este excelent pentru reducerea congestiei nazale,atunci când eşti răcită,şi poate fi,de asemenea,utilizat ca tratament pentru alergii şi gât inflamat. Uleiul are proprietăţi antispastice,astfel încât poate fi folosit ca adjuvant în tratarea astmului bronşic.

4. Ajută la îmbunătăţirea memoriei

Unul dintre minunatele beneficii ale uleiului esenţial de rozmarin este că poate îmbunătăţi memoria. Savanţii greci foloseau acest ulei pentru a stimula creierul. 

5. Ameliorează durerea

Durerile muşchilor şi ale articulaţiilor pot fi amelioratecu ajutorul uleiului de rozmarin. Trebuie doar să masezi zonele cu probleme. De asemenea,poate fi adăugat în apă,atunci când faci o baie caldă,pentru a calma durerile.

6. Te poate scăpa de problemele digestive

Uleiul esenţial de rozmarin poate fi folosit pentru ameliorarea indigestie,a crampelor stomacale şi contra balonării. De altfel,cercetările au arătat că acesta este bun şi la detoxifierea ficatului şi la reglarea producţiei bilei.

7. Reduce stresul

Inhalarea de ulei esenţial de rozmarin reduce nivelul hormonilor de stres,al cortizolului,în sânge. Aceasta are un efect calmant şi reduce efectele negativepe care stresul le poate avea asupra organismului.