7 beneficii surprinzătoare ale portocalei

1 71955 original jpg jpeg

Portocalele sunt foarte versatile, deoarece pot fi consumate în mai multe moduri, fără a-şi pierde proprietăţile şi gustul delicios. Poţi face cu ele deserturi, sucuri sau salate.

Portocala este compusă din pulpă delicioasă şi suculentă care conţine multă vitamina C,flavonoide şi uleiuri esenţiale. Vrei sa afli mai multe despre multiplele beneficii ale portocalei? Află în continuare!

Un puternic antioxidant

Portocalele sunt formate din vitamina C,flavonoide şi beta-caroten,care împreună acţionează ca un puternic antioxidant,ajutând la curăţarea organismului şi la prevenirea accidentelor cardiovasculare şi a bolilor degenerative,precum cancerul.

Ajută la formarea colagenului

Totodată,vitamina C joacă un rol important în organism,deoarece ajută la formarea de colagen,esenţial pentru oase,dinţi şi celulele roşii din sânge. Aceasta stimulează absorbţia fierului din alimente şi rezistenţa împotriva infecţiilor.

Combate stresul

Acidul citricelor face ca portocalasă fie un aliat puternic în combaterea stresului şi a depresiei,datorită vitaminelor şi a oligoelementelor pe care le conţine.

Depurativ

Portocalele au proprietăţi care ajută la eliminarea substanţelor ce nu au fost metabolizate şi sunt găzduite în diferite organe. De asemenea,au capacităţi dezinfectante şi bactericide,care ajută la îmbunătăţirea sănătăţii corpului.

Stimulează sistemul digestiv

Acestea au magneziu,un mineral care are legătură cu buna funcţionare a intestinului,a nervilor şi a muşchilor.  Ajută la eliminarea durerilor de stomac,dezinfectând şi dizolvând reziduurile acumulate pentru a uşura digestia.

Luptă împotriva colesterolului

Pentru că este o sursă bogată de vitamina C,flavonoide,beta-caroten şi fibre,portocalele sunt foarte bune pentru combaterea colesterolului rău.

Are grija de sănătatea pielii tale

Aceste fructe au proprietăţi foarte benefice pentru piele,deoarece ajută la hidratareaşi menţinerea sănătăţii pielii. Acesta are un rol important în refacerea şi repararea ţesuturilor deteriorate.