7 probleme de sănătate care pot fi tratate cu lămâie, sare şi piper

1 68558 original jpg jpeg

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au folosit remedii naturale pentru a calma şi a trata problemele de sănătate. Uimitor este faptul că multe dintre ingredientele minune se găsesc şi astăzi în bucătăria noastră şi sunt folosite cu succes pentru a cura anumite boli.

Sucul de lămâie şi coaja fructului conţin antioxidanţi care ajută la tratarea congestiei. Sarea este foarte bună pentru reducerea inflamaţiwi şi a durerii cauzate de aceasta. Cât despre piper,atât cel negru,cât şi ardeiul iute,acesta conţine antioxidanţi şi flavinoide bune pentru sistemul imunitar. 

Durere în gât

Un amestec de suc ​​cald de lămâie,sare şi ardei roşu calmează durerea din gât şi reduce perioada de manifestare a stării de disconfort cauzată de aceasta. Sucul de lămâie este un acid slab care ajută la fluidizare,în cazul tusei productive. Este,de asemenea, un antiseptic natural şi conţine vitamina C. Sarea reţine apa din ţesuturi,oferind o oarecare reducere a inflamaţiei,în timp ce ardeiul iute conţine capsaicină,care poate acţiona ca un analgezic uşor.

Greaţă

Mirosul puternic şi înţepător al lămâii este capabil să amelioreze senzaţia de greaţă şi încurajează construcţia ţesuturilor gastrice,mutând cauza problemei în tractul digestiv. Ardeiul cayenne ajută şi el la stimularea secreţiei gastrice,iar o cantitate mică de sare dizolvată într-o cană de apă poate trage toxinele din ţesuturi,care pot fi cauza senzaţiei de greaţă. Cu toate acestea,nu bea foarte multă apă sărată,deoarece aceasta poate provoca alte probleme de sănătate.

Congestie nazală

Sarea cu apă este utilă pentru deschiderea sinusurile. Apa caldă cu sare dizolvată în ea poate deschide ţesuturile sinusurilor şi te scapă de mucus atunci când sunt inhalaţi aburii. Mirosul de lămâie poate deschide sinusurile blocate,dar ai grijă să nu pui în nas picături de suc de lămâie. De altfel,şi ardeiul iute tocat mărunt,ţinut la ceva distanţă de faţă,poate ajuta la fluidizare,în cazul nasului înfundat.

Astm

Sucul de lămâie este folosit de multe persoane care au astm,pentru surplusul de vitamina C. Această vitamină stimulează sistemul imunitar şi te-ar putea face mai puţin sensibilă la factorii care cauzează crizele de astm. Piperul negru şi ardeiul cayenne conţin,la rândul lor,antioxidanţi care întăresc sistemul imunitar. Nu uita să le găseşti un loc bun în preparatele tale.

Dureri dentare

Unele persoane folosesc un amestec de pastă de sare şi ardei iute pentru a scăpa de durerile de dinţi. Sarea va scoate orice fluide din gingiile inflamate, iar ardeiul ajută la ameliorarea durerii. Coaja rasă de la o lămâie mică poate contribui la întărirea gingiilor şi vine cu aportul de vitamina C,care ajută organismul să lupte cu infecţia. Doar fii atentă la cât suc ​​de lămâie bei,deoarece acesta este un acid care poate distruge smalţul dinţilor.