7 remedii naturale care ameliorează durerea

1 78722 original jpg jpeg

De-a lungul timpului, până să evolueze atât de mult medicina, oamenii tratau afecţiunile cu remedii naturale. Ingredientele folosite erau cunoscute pentru proprietăţile pe care le deţineau, iar multe dintre ele mai sunt utilizate şi astăzi.

Remediile sunt folosite, în general, pentru ameliorarea simptomelor, în special pentru dureri. Ele nu au capcitatatea de a vindeca pe cineva de o boală gravă. Pentru astfel de situaţii este nevoie de medic specialist.

Aloe vera

Răcoritoare, calmantă şi bogată în substanţe nutritive, aloe vera (gelul) este un remediu pentru multe dureri. Există două modalităţi prin care gelul de aloe vera, extras din frunză, poate fi folosit pentru ameliorarea anumitor dureri.

Unu: prin aplicarea gelului direct pe zona afectată.

prin consumul sucului de aloe vera (preparat prin diluarea gelului cu apă) pentru vindecarea internă a daunelor produse de diferite afecţiuni, în special cele ale sistemului digestiv.

Arnica

Florile plantei sunt folosite de ani de zile pentru tratarea durerilor, spasmelor şi contuziei, ele fiind folosite numai extern, niciodată intern.

Turmeric

Turmericul este o plantă medicinală foarte cunoscută în India.Datorită curcuminei, turmericul este condimentul cu cele mai puternice proprietăţi antiinflamatoare din lume. Este utilizat des pentru tratarea gripei şi răcelii, poate fi folosit atât intern, cât şi extern. Combină-l întotdeuna cu puţin piper negru.

Busuioc

Busuiocul este cunoscut în întreaga lume ca ingredientul principal din bucătăria italienească. Poate nu ştiai, dar busuiocul poate fi folosit şi pentru ameliorarea durerilor – are puternice proprietăţi antiinflamatoare. El poate atenua simptomele dureroase ale artritei.

Ghimbir

Ghimbirul, care face parte din aceeaşi familie ca şi turmericul, are proprietăţi medicinale oferite de gingerol – un compus activ. Studiile au arătat că ghimbirul poate trata durerile de cap puternice (migrenele) şi este de asemenea dolosit pentru ameliorarea durerii osteomelitei.

Usturoi

Gustul usturoiului poate fi neplăcut, dar el este foarte eficient în prevenirea şi combaterea anumitor afecţiuni. Studiile au arătat că usturoiul are proprietăţi antiinflamatoare, ceea ce înseamnă că are efecte asupra inflamaţiei care provoacă durerea.  

Flori de muşeţel

Florile de muşeţel sunt cunoscute pentru efectele pe care le are asupra nervilor. Ceaiul de muşeţel este consumat mai des de oamenii care suferă de anxietate, fiind recomandată cel puţin o ceaşcă pe zi. În plus, muşeţelul induce starea de somnolenţă datorită flavonoidelor, care acţionează şi asupra durerii menstruale, spasmelor musculare, durerii de stomac ori durerii cauzate de artrită.