8 metode naturale şi eficiente de a trata herpesul

1 66964 original jpg jpeg

Herpesul este o infecţie virală care poate afecta tenul, acesta purtând numele de herpes bucal atunci când apare în colţul gurii, sau poate să apară în zona intimă - şi poartă numele de herpes genital. Cele care s-au confruntat cu această problemă ştiu deja de durerea şi disconfortul asociate acesteia.

Deşi nu există niciun tratament specificpentru herpes,mediciiadministrează medicamente antibacteriene şi pastile pentru a preveni repetarea acesteia probleme şi pentru a reduce din intensitate. Dar,dacă te confrunţi cu această neplăcere,nu îţi face griji-există anumite remedii naturale care te pot ajuta să tratezi herpesul.

1. Ceaiul verde

Antioxidanţii săi activi ajută la prevenirea şi tratarea herpesului. Studiile sugerează că ceaiul verde are proprietăţi antivirale şi,prin urmare,specialiştii recomandă un pahar de ceai verde în loc de cafea pentru pacienţii care au herpes. 

2. Alimentele alcaline

Consumul de alimente alcaline poate reduce mediul acid din corpul tău şi scade riscul de infecţie cu herpes. Consumă fructe proaspete şi cereale integrale pentru a-ţi atinge obiectivul. Cu toate acestea,evită să mănânci citrice,care se ştie că sunt acide şi nu alcaline.

3. Pachetele de gheaţă

Leziunile provocate de infecţia cu herpes pot fi însoţite de mâncărime şi de o senzaţie neplăcută şi dureroasă uneori. Poţi folosi pachete de gheaţă pentru a scăpa de senzaţia de arsură.

4. Apa caldă

De asemenea,poţi recurge la utilizarea compreselor calde pentru a trata leziuni herpetice şi a reduce senzaţia de disconfort. Este bine să pui şi câteva picături de lichid anti-bacterian în apa în care înmoi prosopul.

5. Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu usucă rănile cauzate de herpes. Înmoaie o compresă de bumbac sau o bucată curată de vată în bicarbonat dizolvat în apă şi tamponează zona cu problema. Foloseşte comprese sterile de bumbac de fiecare dată când cureţi rana.

6. Controlul nivelului de stres

Stresul poate induce niveluri de acid în stomac. Asta are impact asupra sistemul imunitar într-un mod negativ. Virusul herpetic atacă de obicei persoanele cu un sistem imunitar slab.

Deci,ia măsuri şi ţine stresul la distanţă prin practicarea de yoga,meditaţie sau pur şi simplu acordându-ţi suficient timp de odihnă.

7. Algele

Consumul de alge marine poate fi benefic indiferent de tipul de herpes pe care îl ai. Studiile au arătat că introducerea algelor marine în alimentaţie este foarte important pentru accelerarea ratei de recuperare.

8. Uleiul de arbore de ceai

Acesta a fost folosit din cele mai vechi timpuri pentru a trata numeroase probleme ale pielii. Uleiul poate fi folosit pentru a atenua durerea cauzată de leziunile herpetice. Aplică o cantitate mică din acest ulei pe zona afectată folosind comprese de bumbac sau o pipetă.



Recente

slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg
polipii pe colon jpg