La 91 de ani, cel mai bătrân topmodel pozează fără sutien!

Modelul a apărut pentru prima dată pe coperta revistei Vogue la 16 ani și acum, la mai bine de șapte decenii distanță, arată la fel de bine, iar ea știe cu siguranță acest lucru!

image

Carmen a renunțat la haine și la inhibiții în noul număr al revistei New You, care apare pe piață acum, în octombrie. Topmodelul apare pe copertă împreună cu Beverly Johnson, de 69 de ani, care a înregistrat o premieră absolută – a fost primul model de culoare care a apărut pe coperta Vogue, în 1974.

Ședința foto a fost realizată de fotograful Fadil Barisha, iar imaginea care a făcut ravagii în întreaga lume este cea din pat, în care Carmen se acoperă doar cu o pătură și lasă la vedere o bună parte a trupului ei extrem de bine întreținut la cei 91 de ani pe care-i are cel mai în vârstă model din lume.

Vedeta nu putea apărea în revistă fără să le spună cititorilor ei secretul frumuseții sale. Carmen a ținut să divulge că își menține aspectul întinerit într-un mod imbatabil – acordându-și aceeași dragoste și îngrijire pe care i le acordă fiicei sale.

„Bărbații și femeile ar trebui să aibă grijă de ei și să se iubească. Unul dintre secretele menținerii frumuseții e să-ți faci și ție ceea ce îi faci copilului tău”, a explicat topmodelul. „Îi hrănim și-i îngrijim pe copii cu dragoste. Asta trebuie să facem și pentru noi înșine – să ne hrănim și să ne iubim, să ne oferim același gen de energie pe care o oferim copiilor noștri”, a conchis ea.

image

Carmen s-a născut în New York, pe 3 iunie 1931. A devenit model la 13 ani după ce a fost descoperită de soția fotografului Herman Landschoff într-un autobuz. La 15 ani, semnase deja un contract cu Vogue ca să câștige 7,50 de dolari pe oră.

„Fotograful Irving Penn mi-a spus să stau acolo, să nu mă mișc și nici măcar să respir”, și-a amintit ea de la prima ei ședință foto pentru Vogue. Săracă lipită pământului, tânăra nu avea telefon și Vogue trebuia să trimită câte un angajat la ea acasă ca s-o anunțe că avea ședințe foto programate.

În 1953, a semnat cu agenția de modeling Ford Modeling Agency și în 1959 s-a retras din activitate, unde a revenit, totuși, în 1978. Lucrează de atunci fără pauză.

image

Foto - Instagram, Shutterstock, New You