Acesta este condimentul care te protejează de cancer!

1 62929 original jpg jpeg

Este nelipsit din bucătăria mediteraneană, deoarece oferă un gust aparte oricărui preparat. A fost folosit însă din perioada medievală pentru întărirea sistemului imunitar. Iată ce condiment te protejează de cancer.

Rozmarinul este folosit pentru a alina durerile musculare,pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui şi a creşte puterea de concentrare. De asemenea,cercetătorii au stabilit că rozmarinul este mai mult decât un condiment,având proprietăţi anticancer.

În timp ce frunzele proaspete sau uscate de rozmarin pot fi adăugate în mâncare,extractul de rozmarin trebuie utilizat doar extern.

Pentru a prepara o infuzie de ulei cu rozmarin,pune două crenguţe cu rozmarin uscat într-un borcan,adaugă ulei de măsline şi sigilează cu un capac. Ţine borcanul într-un loc întunecat dar călduros pentru două săptămâni. Strecoară şi toarnă uleiul înapoi în borcan.

Este ideal pentru a marina carnea de miel sau de pui,însă în acelaşi timp este o sursă importantă de fier,calciu şi vitamina B6.

Are proprietăţi antioxidante

Dacă vrei să-ţi întăreşti sistemul imunitar,rozmarinul nu ar trebui să lipsească din dieta ta. Întrucât are proprietăţi antioxidante,rozmarinul neutralizează radicalii liberi care atacă şi modifică structura ADN-ului,slăbind astfel sistemul imunitar. Mai mult,acest condiment conţine carnosic şi acid rozmarinic,două substanţe care inhibă dezvoltarea celulelor canceroase în cazul cancerelor de prostată,plămâni şi sâni. De asemenea,rozmarinul reduce rezistenţa tumorilor la chimioterapie.

Are rol antibacterian

Rozmarinul poate distruge bacteriile periculoase din organism,fără însă să le elimine pe cele benefice. Uleiul de măsline cu rozmarin previne indigestia şi ameliorează crampele menstruale. Infuzia de rozmarin este un remediu eficient împotriva mătreţii şi a căderii părului. Masează scalpul cu ulei de măsline cu rozmarin şi lasă-l să acţioneze o oră,după care clăteşte cu apă caldă. Acelaşi tratament este recomandat şi pentru durerile articulare cauzate de artrită.