Afinele, un prieten preţios. 9 boli în care sunt remediul naturist ideal

1 70362 original jpg jpeg

Bobiţele mici şi negre, care cresc în arbuştii de la marginea pădurilor de munte, se dovedesc a fi deosebit de utile în ceea ce priveşte păstrarea sănătăţii, prevenirea şi vindecarea unor boli.

În ce priveşte afinul,trebuie remarcat că de la el se vor folosi aât fructele (culese cu grijă,să nu ne înţepăm în acele lui),cât şi frunzele,bucurându-se de secole de apreciere,fiind citate în primele tratate de farmacie medievală.

Afinele conţin în proporţie de 80% apă,iar restul zaharuri,acizi,proteine,vitaminele A,B1,B2,B3,C şi E,dar şi uleiuri şi săruri minerale. Frunzele acestui arbust şi fructele,afinele,sunt cele mai utilizate părţi ale acestei plante în medicina naturistă.

1. Previn afecţiunile cardiovasculare

O dietă bogată în afine te ajută să scapi de grăsimea de pe talie,care creşte riscul apariţiei bolilor cardiovasculare. Mai mult,consumul de afine oferă o bună protecţie pentru inimă persoanelor care suferă de sindrom metabolic. Efectul benefic se datorează unor substanţe prezente în compoziţia afinelor,care împiedică depunerea colesterolului pe vasele de sânge şi formarea cheagurilor de sânge pe artere. Afinele sunt indicate şi hipertensivilor,deoarece previn creşterea tensiunii arteriale.

2. Sunt antioxidant şi protector al creierului

De asemenea,cercetătorii au descoperit că afinele au rolul de a proteja creierul de stresul oxidativ şi reduc afecţiunile apărute cu înaintarea în vârstă (Alzheimer sau demenţă senilă).

Citeşte mai mult pe ANTENA SATELOR.