Află de ce avem nevoie de zinc şi care sunt sursele alimentare ideale

1 70098 original jpg jpeg

Zincul este un mineral esenţial care joacă un rol important în multiple procese ce asigură menţinerea unui nivel optim de energie şi sănătatea sistemului reproducător. Organismul nostru nu poate produce zinc, de aceea sursele alimentare sunt deosebit de utile.

Deficienţa de zinc este una dintre cele mai comune deficienţe de minerale întâlnite în zilele noastre (mai bine de 70% din populaţia adultă a suferit sau va suferi o deficienţă de zinc la un moment dat în viaţă). O persoană adultă are nevoie de 9-11mg de zinc zilnic.

Printre simptomele deficienţei de zinc enumerăm:pierderea excesivă în greutate,vindecarea mai lentă a rănilor,lipsa de energie şi de vitalitate,căderea părului şi infertilitatea.

Zincul este unul dintre mineralele cele mai importante pentru aspectul fizic deoarece poate grăbi vindecarea acneei. Într-un studiu desfăşurat pe o perioadă de 12 săptămâni,s-a ajuns la concluzia că în absenţa completă a zincului din dietă,părul şi pielea au început să se deterioreze,iar roşeaţa şi iritaţiile treceau mai greu.

Pe lângă toate acestea,zincul sprijină sănătatea sistemului imunitar deoarece influenţează producţia de celule T (celulele distrugătoare de viruşi şi bacterii).

Află care sunt sursele ideale de zinc AICI