Ai mâinile şi picioarele reci? Iată ce te ajută!

1 72830 original jpg jpeg

Persoane de toate vârstele suferă de circulaţie deficitară a sângelui, problemă care se manifestă în special la extremităţi. În cazul în care faci şi tu parte din această categorie, iată ce remedii naturale te ajută!

În cele mai multe cazuri,circulaţia deficitară apare ca urmare a slăbirii vaselor de sânge. Asta nu înseamnă că ai probleme grave de sănătate,dar cu siguranţă este un semn că trebuie să schimbi ceva în stilul tău de viaţă.

Usturoi

Se numără printre legumele cu o listă nesfârşită de beneficii pentru sănătate. Acesta îmbunătăţeşte circulaţia sângelui,reduce tensiunea arterială şi previne acumularea de trombocite din sânge. Un studiu publicat în „Jurnalul de Nutriţie“ în 2006 arată că usturoiul este extrem de benefic pentru sănătatea cardiovasculară. Mai mult decât atât,usturoiulprevine acumularea plăcii în artere reducând astfel riscul de ateroscleroză.

Apă

Aportul adecvat de apă este esenţial pentru ca organismul să funcţioneze aşa cum trebuie. Ea hidratează întregul organism,stimulează digestia şi îmbunătăţeşte aprovizionarea de susbtanţe nutritive la celule. Potrivit nutriţioniştilor,un adult ar trebui să bea între 1,5 şi 2 litri de apă pe zi.

Ghimbir

Este un ingredient folosit cu precădere în bucătărie. Este benefic pentru stimularea circulaţiei sângelui. Consumul regulat de ghimbir previne formarea de cheaguri de sânge în organism,reducând astfel riscul de boli cardiovasculare. Această rădăcină conţine gingerol şi zingerone,substanţe care au ca efect încălzirea organismului,şi,prin urmare,îmbunătăţirea circulaţiei sângelui.

Ardei iute

Conţine un ingredient activ numit capsaicină,care stimuleaza fluxul de sânge în tot corpul. Capsaicina întăreşte,de asemenea,pereţii arterelor şi a capilarelor. În plus,ameliorează simptomele cauzate de această problemă,cum sunt durerile de cap şi furnicături la nivelul picioarelor.

Ulei de peşte

Acesta poate fi de mare ajutor,deoarece elimină depunerile de grăsime de pe pereţii arterelor,ceea ce duce la o circulaţie bună a sângelui. În plus,uleiul de peşte măreşte nivelul colesterolului bun din organism (HDL).