Ai probleme cu digestia? Iată cele mai eficiente şi rapide remedii pentru normalizarea tranzitului intestinal

1 73792 original jpg jpeg

Procesul digestiv este extraordinar de important pentru organismul nostru, deoarece o digestie sănătoasă asigură absorbţia propice a nutrienţilor şi contribuie la buna funcţionare a sistemului imunitar. Dacă te confrunţi cu probleme precum constipaţie, balonare, indigestie şi crampe, încearcă remediile de mai jos:

1. Ceaiul de senna.

Este cel mai bun remediu natural împotriva constipaţiei,acţionând în mod eficient la nivelul colonului şi stimulând peristaltismul intestinal. Disponibil la plafar,ceaiul de senna este un remediu puternic,care trebuie consumat în cantităţi moderate,la nevoie.

2. Probioticele.

Suplimentele cu probiotice sunt mixturi de germeni microbieni benefici organismului uman (bifidobacterii,lactobacili),care asigură o digestie eficientă,eliminând constipaţia şi prevenind diareea. Probioticele îţi vor restabili echilibrul microbian în intestine,fiind deosebit de utile nu numai pentru eficientizarea digestiei,dar şi pentru prevenirea infecţiilor fungice (precum candidoza) sau a balonării şi a crampelor frecvente. În cazul în care nu doreşti să iei suplimente,te poţi baza pe iaurturi naturale ori kefir.

    

3. Sucul de aloe vera.        

Fiind un laxativ natural,sucul de aloe facilitează digestia,stimulează peristaltismul (contracţia muşchilor intestinali) şi sprijină detoxifierea colonului. De asemenea,o cură cu aloe vera poate întări sistemul imunitar. Însă aici ne referim la produsele de specialitate,de la farmacie sau plafar,nu la sucurile din comerţ. Ideal pentru reglarea digestei ar fi consumul un shot de suc cu pulpă de aloe vera pe zi,în jurul prânzului.