Ajutoare pentru susţinerea imunităţii

1 85154 original jpg jpeg

Sistemul imunitar este cel care luptă împotriva microorganismelor care pot produce boli. Astfel, dacă menţii imunitatea printr-un stil de viaţă sănătos, mişcare şi o alimentaţie bogată în vitamine, infecţiile şi bolile vor sta departe de tine. Pe lângă toate acestea, ceaiurile te pot feri de multe afecţiuni care apar pe fondul unui sistem imunitar scăzut.

Ghimbirul favorizează eliminarea toxinelor

Ghimbirul este un remediu eficient pentru susţinerea imunităţii. Ceaiul de ghimbir are efect calmant şi ajută la eliminarea toxinelor acumulate în organism. De asemenea, reduce riscul de infecţie şi ajută în cazul iritaţiilor gâtului. Prepară o infuzie de ghimbir: pune o linguriţă de rădăcină rasă la o cană de apă clocotită. O poţi îndulci cu miere. Bea trei căni pe zi.

Salvia acţionează prin detoxifiere

Această plantă creşte rezistenţa şi imunitatea organismului, prin efectul de detoxifiere. Acţionează ca un tonic nervos, având rol antiseptic şi antimicrobian. Prepară o infuzie dintr-o linguriţă de frunze de salvie la o cană de apă clocotită. Lasă la infuzat 10-15 minute. Bea două-trei căni pe zi, cu 30 de minute înainte de mesele principale.

Atenţie! Această plantă este contraindicată epilepticilor, femeilor însărcinate, mamelor care alăptează sau persoanelor cu sensibilitate gastrică.

Rozmarinul protejează sistemul imunitar

Puternic antioxidant, antispetic şi antiinflamator, rozmarinul este aliatul ideal pentru un sistem imunitar rezistent. Prepară un ceai din două linguriţe de plantă peste care torni 250 ml de apă clocotită. Lasă la infuzat 10 minute, strecoară şi bea trei căni pe zi.

Atenţie! Rozmarinul este contraindicat femeilor gravide sau celor care alăptează.

Echinacea previne infecţiile virale

Echinacea este o plantă eficientă în creşterea capacităţii de apărare a organismului în faţa infecţiilor. Prepară o infuzie din această plantă, dintr-o linguriţă de echinacea peste care torni 250 ml apă fierbinte. Lasă 10-15 minute la infuzat, streacoară şi bea două, trei căni pe zi.