Alimente care ajută la reducerea trigliceridelor

1 71960 original jpg jpeg

Problema principală a celor mai multe persoane, atunci când fac analize de sânge, este faptul că trigliceridele sunt crescute - acesta fiind tipul principal de grăsime în sânge. De multe ori, ele sunt legate de un nivel ridicat de colesterol.

Trebuie să fii atentă la aceste niveluri şi să le tratezi cât mai curând posibil,pentru a preveni bolile cardiovasculare şi pancreatita, printre alte probleme de sănătate.

Alimente dăunătoare

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să elimini din dieta ta aşa-numitele grăsimi rele,care sunt de fapt saturate sau grăsimi trans,şi care se găsesc în următoarele produse animale sau vegetale:

·        Fast food-urile: acestea sunt realizate cu uleiuri de calitate slabă şi grăsimi şi sunt,în general,gătite la temperaturi ridicate,

·        Grăsimile din carne,

·        Produse lactate integrale,

·        Margarina şi untul: deşi margarina este un produs pe bază de plante,din cauza calităţii ingredientelor sale şi,mai ales,a tipului de prelucrare la care este supus,aceasta se transformă într-un produs foarte nesănătos,bogat în grăsimi trans. Untul,pe de altă parte,este bogat în grăsimi animale,dar este,de asemenea,mult mai natural. Deci,dacă ai de ales,alege untul,dar întotdeauna în porţii mici.

·        Creme şi sosuri cremoase,

·        Nuca de cocos şi uleiul de palmier,

·        Produsele de patiserie: acestea conţin cantităţi mari de grăsimi saturate,împreună cu alte ingrediente,cum ar fi făina şi zahărul rafinat,care fac alimentele chiar mai nesănătoase.

·        Mezelurile, în special cele bogate în grăsimi şi

·        Alimentele care conţin grăsimi hidrogenate:  citeşte întotdeauna etichetele tuturor produselor pe care le cumperi.

Grăsimi sănătoase

Este important de subliniat faptul că nu toate grăsimile sunt dăunătoare pentru sănătatea. Organismul trebuie să consume grăsimi,în acelaşi mod în care are nevoie de carbohidraţi sau proteine,dar ar trebui să consumi doar din cele sănătoase,care sunt bune pentru organism.

Deci,pritre alimentele permise se numără:

·        Uleiurile vegetale, extrase din primă presă la rece,cum ar fi cel de măsline,susan sau de in,

·        Fructele uscate, care conţin,de asemenea,o mulţime de fibre şi minerale şi

·       Avocado,un fruct foarte hrănitor şi extrem de sănătos. 

Aceste alimente ar trebui să fie consumate în fiecare zi,dar cu moderaţie, mai ales dacă eşti supraponderală.