Alimente care previn înfundarea arterelor

1 80854 original jpg jpeg

Foarte multe produse alimentare din comerţ sunt bogate în grăsimi, iar acest lucru provoacă creşterea în greutate, creşterea nivelului de colesterol rău şi deteriorare arterială. Pentru a preveni înfundarea arterelor, este esenţial să ai o alimentaţie sănătoasă şi să menţii un control asupra grăsimilor şi caloriilor consumate.

Alimentele pe care trebuie să le incluzi în dietă pentru a preveni deteriorarea arterelor sunt următoarele:

Uleiul de măsline

Uleiul de măsline extravirgin poate preveni deteriorarea arterelor. Conţinutul crescut de acizi graşi şi antioxidanţii reduc efectele negative ale radicalilor liberi şi a excesului de colesterol. Include în alimentaţia zilnică uleiul de măsline.

Seminţele de chia

Seminţele de chia au devenit populare ca supliment pentru scăderea în greutate. Cu toate acestea, merită menţionat, de asemenea, că acestea reprezintă unul dintre cele mai bune alimente pentru protejarea sănătăţii cardiovasculare. Aceste seminţe conţin cantităţi mici de acizi graşi Omega-3 şi aminoacizi esenţiali. Odată asimilate de organism, acestea cresc elasticitatea arterelor şi previn acumularea plăcilor de colesterol.

Roşiile

Roşiile conţin un antioxidant cunoscut sub numele de licopen – care are efecte pozitive asupra sistemului cardiovascular şi circulator. Consumul de roşii ţine sub control nivelul de colesterol rău (LDL). În plus, reglează şi procesele inflamatorii care influenţează creşterea tensiunii arteriale.

Fulgii de ovăz

Fulgii de ovăz nu trebuie să lipsească din alimentaţia ta zilnică. Aceşti sunt sursă importantă de fibre dietetice, carbohidraţi şi aminoacizi esenţiali. În plus faţă de creşterea energiei, substanţele nutritive prezente în fulgii de ovăz îmbunătăţesc sănătatea inimii şi a arterelor, menţinând un control asupra nivelului ridicat de colesterol.

Afinele

Aceste fructe mici au devenit populare datorită proprietăţilor lor antiinflamatorii, antimicrobiene şi antioxidante. Mai mult, conţinutul lor ridicat de vitamine, minerale şi fibre dietetice îmbunătăţesc activitatea metabolică şi curăţă arterele. De asemenea, afinele sunt recomandate pentru reducerea acumulării excesive de colesterol şi trigliceride – două grăsimi care sunt asociate cu deteriorarea arterială şi principalele afecţiuni cardiovasculare.

Somonul

Se ştie că somonul este sursă importantă de acizi graşi Omega-3 şi aminoacizi. Aceştia diminuează riscul de închegare a sângelui şi înfundarea arterelor, reducând astfel riscul de boli cardiovasculare. Se pare că, în general, consumul de somon cel puţin de două ori pe săptămână măreşte prezenţa colesterolului bun (HDL) în artere. Astfel, se reduce acumularea de grăsimi dăunătoare precum colesterolul rău (LDL) şi trigliceridele.

:



Recente

Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg