Alimente care previn înfundarea arterelor

1 80854 original jpg jpeg

Foarte multe produse alimentare din comerţ sunt bogate în grăsimi, iar acest lucru provoacă creşterea în greutate, creşterea nivelului de colesterol rău şi deteriorare arterială. Pentru a preveni înfundarea arterelor, este esenţial să ai o alimentaţie sănătoasă şi să menţii un control asupra grăsimilor şi caloriilor consumate.

Alimentele pe care trebuie să le incluzi în dietă pentru a preveni deteriorarea arterelor sunt următoarele:

Uleiul de măsline

Uleiul de măsline extravirgin poate preveni deteriorarea arterelor. Conţinutul crescut de acizi graşi şi antioxidanţii reduc efectele negative ale radicalilor liberi şi a excesului de colesterol. Include în alimentaţia zilnică uleiul de măsline.

Seminţele de chia

Seminţele de chia au devenit populare ca supliment pentru scăderea în greutate. Cu toate acestea, merită menţionat, de asemenea, că acestea reprezintă unul dintre cele mai bune alimente pentru protejarea sănătăţii cardiovasculare. Aceste seminţe conţin cantităţi mici de acizi graşi Omega-3 şi aminoacizi esenţiali. Odată asimilate de organism, acestea cresc elasticitatea arterelor şi previn acumularea plăcilor de colesterol.

Roşiile

Roşiile conţin un antioxidant cunoscut sub numele de licopen – care are efecte pozitive asupra sistemului cardiovascular şi circulator. Consumul de roşii ţine sub control nivelul de colesterol rău (LDL). În plus, reglează şi procesele inflamatorii care influenţează creşterea tensiunii arteriale.

Fulgii de ovăz

Fulgii de ovăz nu trebuie să lipsească din alimentaţia ta zilnică. Aceşti sunt sursă importantă de fibre dietetice, carbohidraţi şi aminoacizi esenţiali. În plus faţă de creşterea energiei, substanţele nutritive prezente în fulgii de ovăz îmbunătăţesc sănătatea inimii şi a arterelor, menţinând un control asupra nivelului ridicat de colesterol.

Afinele

Aceste fructe mici au devenit populare datorită proprietăţilor lor antiinflamatorii, antimicrobiene şi antioxidante. Mai mult, conţinutul lor ridicat de vitamine, minerale şi fibre dietetice îmbunătăţesc activitatea metabolică şi curăţă arterele. De asemenea, afinele sunt recomandate pentru reducerea acumulării excesive de colesterol şi trigliceride – două grăsimi care sunt asociate cu deteriorarea arterială şi principalele afecţiuni cardiovasculare.

Somonul

Se ştie că somonul este sursă importantă de acizi graşi Omega-3 şi aminoacizi. Aceştia diminuează riscul de închegare a sângelui şi înfundarea arterelor, reducând astfel riscul de boli cardiovasculare. Se pare că, în general, consumul de somon cel puţin de două ori pe săptămână măreşte prezenţa colesterolului bun (HDL) în artere. Astfel, se reduce acumularea de grăsimi dăunătoare precum colesterolul rău (LDL) şi trigliceridele.

:



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg