Alimentul-banal care te scapă de cancer

1 66788 original jpg jpeg

În ultimii ani, cartofii au fost incluşi pe lista alimentelor pe care ar trebui să le consumăm mai rar, din cauza compoziţiei lor bogate în carbohidraţi. Cu toate acestea, cartofii cruzi, precum şi sucul de cartofi au o listă nesfârşită de beneficii pentru sănătate.

Tratează problemele digestive

Cartofii au fost folosiţi de secole de persoanele cu probleme digestive,de la arsuri la stomac la indigestie. Un studiu din 2006 realizat de cercetători de la Universitatea din Freiburg,în Germania şi publicat în revista „Phytomedicine“ arată că două treimi din pacienţii cu astfel de neplăceri au prezentat semne de ameliorare a simptomelor atunci când au consumat regulat suc de cartofi.

Potrivit „Journal of Medicinal Plants“,sucul de cartofi este indicat şi în caz de gastrită şi ulcer gastric şi ajută la curăşarea intestinelor şi reduce cantitatea de acid din sistemul gastrointestinal.

Are proprietăţi anticancer

Deşi cartofii nu tratează toate tipurile de cancer,un studiu publicat în revista „Food and Function“,în 2013,şi efectuat de cercetători chinezi arată că o substanţă care se găseşte în sucul de cartofi numit patatină este capabilă să oprească proliferarea celulelor canceroase la şoarecii cu melanom.

De ajutor în artrită

Conform unui studiu din 2013 publicat în „Journal of Medicinal Plante“,una sau două linguriţe de suc de cartofiluate înainte de fiecare masă poate ajuta la ameliorarea simptomelor artritei.

Alternativ,poţi fierbe coji de cartofispălate într-o oală de apă,trei până la cinci minute. Strecoară fiertura şi aşteaptă ca lichidul să se răcească. Poţi bea o cană din această băutură până la de patru ori pe zi pentru a calma durerea provocată de artrită.

Te scapă de durerile de cap

Pentru a ameliora durerile de cap cronice,ia un sfert de cană de suc de cartofi fierbinte înainte de fiecare masă,dar nu mai mult de trei ori pe zi.

Consumă cartofi cu precauţie

Cartofi pot trata multe afecţiuni,dar au şi câteva contraindicaţii. Trebuie să nu ingerezi mult suc de cartofi pe zi,întrucât dozele mai mari pot fi toxice. Recomandat este consumul a cel mult jumătate de cană de suc de cartofi pe zi.

De asemenea,evită cartofii verzi,deoarece aceştia conţin niveluri mai ridicate de  solanină,o substanţă chimică ce poate interfera cu activitatea nervilor şi cauza greaţă severă,diaree şi crampe.



Recente

bijuterii navajo jpg
Astenie de toamna, foto shutterstock  jpg
Articol   De ce sa alegi o vopsea de par fara amoniac 5 motive jpg
Care sunt ultimele tendințe în materie de covoare pentru anul 2022 cover jpg
rochie albă de mireasă  Sursa foto   Shutterstock jpg
Haine intrate la apă Cum să le refaci  Sursa foto Shutterstock jpg
clickpentrufemei lucrezia carnelos kn6QrWtnAtY unsplash jpg
Cum sa fii confortabila si rafinata in sezonul rece TOP piese vestimentare care NU pot lipsi din garderoba ta! jpg
tipuri de nasturi jpg
Anca Alungulesei silueta jpg
sfaturi parinte copil shutterstock 1318903208 jpg
cateva detalii importante la alegerea vasului de wc  1654350490 jpg
caserole catering din polistiren snick ambalaje jpg
De ce este extrem de important să îți usuci mâinile după spălare, foto shutterstock jpg
Cele mai utile electrocasnice descopera aparatura esentiala pentru o casa moderna jpg
Ce include revizia periodica a masinii si cand ar trebui sa o faci jpg
input jpg
Kiwi, foto shutterstock jpg
Ce băutură caldă şi delicioasă îţi reduce colesterolul   Sursa foto Pixabay jpg
amantă personalități moarte  sursa foto   Shutterstock jpg