Amestecul minune care întăreşte sistemul imunitar

1 68582 original jpg jpeg

Ştiai că există un amestec format din doar două ingrediente, care luat pe stomacul gol timp de o săptămână te poate ajuta să uiţi de problemele sistemului imunitar? Descoperă mai multe în articolul acesta.

Ar putea părea o combinaţie ciudată,dar un amestec de miere şi usturoi ajută la îmbunătăţirea sănătăţii tale în mai multe moduri. Luat în fiecare zi,timp de o săptămână,acesta va contribui la întărirea sistemului imunitar,la detoxifierea organismului şi chiar va ţine stresul sub control! Dacă eşti răcită sau ai vreo alergie,această combinaţie va atenua simptomele şi te va ajuta să te repui pe picioare într-un timp mai scurt.

Beneficiile oferite de consumul de usturoi

Omul preistoric folosea usturoiul pentru a aroma alimentele,în timp ce în Antichitate acesta a început să fie folosit şi ca un medicament. Un articol din Journal of Nutrition arată că Hipocrate,medic grec antic,prescria usturoiul pentru o varietate de boli. Acesta susţinea că usturoiul ar putea vindeca problemele respiratorii,ar ucide paraziţii interni şi ar alunga oboseala. 

O cercetare recentă de la Universitatea din Maryland,arată că este adevărat că usturoiul distruge limbricii. Un alt studiu,numit "Iowa Women Health Study",a remarcat faptul că femeile care au mâncat cu regularitate usturoi au prezentat un risc mai scăzut de a dezvolta cancer de colon. 

Interesant este rezultatul unei alte cercetări,numite Prevenirea Răcealii,care a folosit usturoiul ca tratament şi care arată că cei care au ingerat acest condiment au redus simptomele răcelii comune cu până la 70%.

Beneficiile mierii

Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul de Biomedicină din Asia,mierea ar fi un excelent mod de a vindeca rănile. Rezultatele cercetării au arătat că mierea lucrează precum agenţii antibacterieni,de tipul peroxidului de hidrogen,păstrând rana umedă,acţionând ca o barieră. Mierea a început să câştige teren în medicina tradiţională,fiind folosită în tratarea ulcerului gastric şi a arsurilor gastrice. 

Mai mult,s-a dovedit ştiinţific că rănile chirurgicale profunde se vindecă mai repede în cazul în care se foloseşte mierea de albine,decât în ​​cazul în care mierea nu este aplicată pe rană. Aceasta are aceleaşi proprietăţi antibacteriene şi dacă este ingerată şi ajută la accelerarea recuperării în urma unor boli minore.