Apă fiartă cu lămâie dimineaţa. Ce se întâmplă dacă o bei zilnic

apă fiartă cu lămâie jpeg

Cum ne începem ziua este un factor determinant asupra modului în care ne vom desfăşura toate activităţile din acea zi. Dacă bei de cum te trezeşti apă fiartă cu lămâie în locul cafelei, vei avea parte numai de beneficii.

Lămâile au fost folosite de secole pentru a ajuta digestia şi stimula metabolismul. Iată câteva dintre beneficiile apei fierte cu lămâie,precum şi o reţetă foarte simplu de preparat care ajută digestia şi-ţi dă energie.

Apă fiartă cu lămâie dimineaţa - Beneficiile 

Deşi lămâile sunt fructe acide,odată ce sunt ingerate,ele au un efect de alcalinizare asupra organismului. Studiile au arătat în mod repetat că,având un pH uşor alcalin,se pot preveni foarte multe boli,inclusiv cancer. Această băutură din apă fiartă cu lămâie reduce inflamaţia din organism,o cauză majoră a bolilor cauzate de stilul nostru de viaţă.

Apa fiartă cu lămâie ajută la hidratarea corpului,nu doar datorită apei,ci şi a acestor fructe galbene care conţin electroliţi necesari pentru ca organismul tău să functioneze optim. Electroliţii se pierd repede atunci când transpirăm şi urinăm.

Şi,după cum vei vedea în următoarea reţetă, această apă fiartă cu lămâie are un efect sinergic atunci când în ea sunt adăugate ghimbir şi usturoi,ceea ce face ca acest elixir să aibă proprietăţi antioxidante şi depurative. În plus,pentru că accelerează metabolismul,consumul regulat de apă fiartă cu lămâie reduce apetitul,motiv pentru care băutura este de ajutor în lupta cu kilogramele.

Cum prepari acest elixir

Pune 4 lămâi spălate şi tăiate felii,o rădăcină de ghimbir cojit,4 căţei de usturoi descojit şi 200 ml de apă fiartă într-un blender. Mixează până când se formează o pastă omogenă. Nu îndepărta coaja lămâilor,căci sunt o sursă bogată de electroliţi şi vitamina C.

Apă fiartă cu lămâie - Cum o foloseşti

Consumă 500 ml elixir în fiecare dimineaţă,pe stomacul gol. Mânâncă un mic dejun săţios,iar apoi mai consumă încă 500 ml pe tot parcursul zilei,înainte de masa de prânz şi cea de seară. Dacă vrei,poţi să adaugi miere pentru a îndulci preparatul. Tratamentul urmat 7 zile ajută la îmbunătăţirea digestiei,reduce inflamaţiile şi-ţi dă energia de care ai nevoie pentru a-ţi duce la bun sfârşit treburile zilnice.