Apa infuzată, cel mai bun mod de a preveni deshidratarea

1 75418 original jpg jpeg

Apa infuzată nu numai că te menţine hidratată, ci este săţioasă, hrănitoare şi conţine cantităţi mari de vitamine şi minerale. Pentru a o prepara, ai nevoie doar de un borcan sau de o sticlă în care să pui apa şi fructele.

Iată câteva reţete de băuturi infuzate, uşor de preparat şi cu care-ţi vei potoli setea, în timp ce previi deshidratarea.

Apă infuzată cu pepene roşu şi struguri

Atât pepenele roşu, cât şi strugurii sunt fructe pe care le putem găsi pe tarabele din pieţe în timpul verii. În plus, ambele fructe au un conţinut mare de apă şi de electroliţi.

Ai nevoie de:

-    1 litru apă plată

-    1 cană pepene roşu tăiat cuburi

-    8-10 boabe de struguri, tăiate pe jumătate şi fără sâmburi

-    frunze de mentă

-    1 cană de sticlă de 1 litru cu capac

Mod de preparare:

Pune apa în cana de sticlă, apoi fructele şi menta tocată mărunt. Pune-i capacul la cană. Dacă nu ai, îl poţi înlocui cu o farfuriuţă potrivită. Dă-o la frigider şi las-o să stea la rece 5-6 ore. Apa infuzată cu pepene roşu şi struguri este gata.

Apă infuzată cu căpşuni şi mentă

Căpşunile sunt fructele noastre preferate. Dar, dacă mănânci prea multe fructe, consumi şi mai multe calorii. Însă, acum te poţi bucura de o altă reţetă pe bază de căpşuni, apa infuzată.

Ai nevoie de:

-    6-8 căpşuni

-    1 litru de apă plată

-    frunze de mentă

-    1 cană de sticlă de 1 litru cu capac

Mod de preparare:

Spală şi feliază căpşunile. Pune apa în cana de sticlă, adaugă căpşunile şi menta proaspăt spălată şi tocată. Amestecă cu o lingură şi acoperă cana cu capacul sau cu o farfuriuţă. Dă-o la frigider 3-4 ore.

Apă infuzată cu lămâie verde şi galbenă

Fructele citrice sunt surse importante de vitamina C şi antioxidanţi, ambele fiind esenţiale pentru sănătatea pielii. Ele repară daunele produse de radicalii liberi şi redau tegumentului strălucirea pierdută. În plus, această băutură este răcoritoare şi te menţine hidratată pentru mai multe ore.

Ai nevoie de:

-    1 lime

-    1 lămâie

-    1 litru de apă plată

-    funze de mentă

-    1 cană de sticlă de 1 litru cu capac

Mod de preparare:

Spală şi feliază lămâile. Pune în cană apa, feliile de lămâie şi menta proaspăt tocată şi spălată. Amestecă cu o lingură, pune capacul şi dă cana la frigider pentru 3-4 ore.



Recente

portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg