Apa infuzată, cel mai bun mod de a preveni deshidratarea

Apa infuzată nu numai că te menţine hidratată, ci este săţioasă, hrănitoare şi conţine cantităţi mari de vitamine şi minerale. Pentru a o prepara, ai nevoie doar de un borcan sau de o sticlă în care să pui apa şi fructele.
Iată câteva reţete de băuturi infuzate, uşor de preparat şi cu care-ţi vei potoli setea, în timp ce previi deshidratarea.
Apă infuzată cu pepene roşu şi struguri
Atât pepenele roşu, cât şi strugurii sunt fructe pe care le putem găsi pe tarabele din pieţe în timpul verii. În plus, ambele fructe au un conţinut mare de apă şi de electroliţi.
Ai nevoie de:
- 1 litru apă plată
- 1 cană pepene roşu tăiat cuburi
- 8-10 boabe de struguri, tăiate pe jumătate şi fără sâmburi
- frunze de mentă
- 1 cană de sticlă de 1 litru cu capac
Mod de preparare:
Pune apa în cana de sticlă, apoi fructele şi menta tocată mărunt. Pune-i capacul la cană. Dacă nu ai, îl poţi înlocui cu o farfuriuţă potrivită. Dă-o la frigider şi las-o să stea la rece 5-6 ore. Apa infuzată cu pepene roşu şi struguri este gata.
Apă infuzată cu căpşuni şi mentă
Căpşunile sunt fructele noastre preferate. Dar, dacă mănânci prea multe fructe, consumi şi mai multe calorii. Însă, acum te poţi bucura de o altă reţetă pe bază de căpşuni, apa infuzată.
Ai nevoie de:
- 6-8 căpşuni
- 1 litru de apă plată
- frunze de mentă
- 1 cană de sticlă de 1 litru cu capac
Mod de preparare:
Spală şi feliază căpşunile. Pune apa în cana de sticlă, adaugă căpşunile şi menta proaspăt spălată şi tocată. Amestecă cu o lingură şi acoperă cana cu capacul sau cu o farfuriuţă. Dă-o la frigider 3-4 ore.
Apă infuzată cu lămâie verde şi galbenă
Fructele citrice sunt surse importante de vitamina C şi antioxidanţi, ambele fiind esenţiale pentru sănătatea pielii. Ele repară daunele produse de radicalii liberi şi redau tegumentului strălucirea pierdută. În plus, această băutură este răcoritoare şi te menţine hidratată pentru mai multe ore.
Ai nevoie de:
- 1 lime
- 1 lămâie
- 1 litru de apă plată
- funze de mentă
- 1 cană de sticlă de 1 litru cu capac
Mod de preparare:
Spală şi feliază lămâile. Pune în cană apa, feliile de lămâie şi menta proaspăt tocată şi spălată. Amestecă cu o lingură, pune capacul şi dă cana la frigider pentru 3-4 ore.