Apa infuzată, cel mai bun mod de a preveni deshidratarea

1 75418 original jpg jpeg

Apa infuzată nu numai că te menţine hidratată, ci este săţioasă, hrănitoare şi conţine cantităţi mari de vitamine şi minerale. Pentru a o prepara, ai nevoie doar de un borcan sau de o sticlă în care să pui apa şi fructele.

Iată câteva reţete de băuturi infuzate, uşor de preparat şi cu care-ţi vei potoli setea, în timp ce previi deshidratarea.

Apă infuzată cu pepene roşu şi struguri

Atât pepenele roşu, cât şi strugurii sunt fructe pe care le putem găsi pe tarabele din pieţe în timpul verii. În plus, ambele fructe au un conţinut mare de apă şi de electroliţi.

Ai nevoie de:

-    1 litru apă plată

-    1 cană pepene roşu tăiat cuburi

-    8-10 boabe de struguri, tăiate pe jumătate şi fără sâmburi

-    frunze de mentă

-    1 cană de sticlă de 1 litru cu capac

Mod de preparare:

Pune apa în cana de sticlă, apoi fructele şi menta tocată mărunt. Pune-i capacul la cană. Dacă nu ai, îl poţi înlocui cu o farfuriuţă potrivită. Dă-o la frigider şi las-o să stea la rece 5-6 ore. Apa infuzată cu pepene roşu şi struguri este gata.

Apă infuzată cu căpşuni şi mentă

Căpşunile sunt fructele noastre preferate. Dar, dacă mănânci prea multe fructe, consumi şi mai multe calorii. Însă, acum te poţi bucura de o altă reţetă pe bază de căpşuni, apa infuzată.

Ai nevoie de:

-    6-8 căpşuni

-    1 litru de apă plată

-    frunze de mentă

-    1 cană de sticlă de 1 litru cu capac

Mod de preparare:

Spală şi feliază căpşunile. Pune apa în cana de sticlă, adaugă căpşunile şi menta proaspăt spălată şi tocată. Amestecă cu o lingură şi acoperă cana cu capacul sau cu o farfuriuţă. Dă-o la frigider 3-4 ore.

Apă infuzată cu lămâie verde şi galbenă

Fructele citrice sunt surse importante de vitamina C şi antioxidanţi, ambele fiind esenţiale pentru sănătatea pielii. Ele repară daunele produse de radicalii liberi şi redau tegumentului strălucirea pierdută. În plus, această băutură este răcoritoare şi te menţine hidratată pentru mai multe ore.

Ai nevoie de:

-    1 lime

-    1 lămâie

-    1 litru de apă plată

-    funze de mentă

-    1 cană de sticlă de 1 litru cu capac

Mod de preparare:

Spală şi feliază lămâile. Pune în cană apa, feliile de lămâie şi menta proaspăt tocată şi spălată. Amestecă cu o lingură, pune capacul şi dă cana la frigider pentru 3-4 ore.



Recente

Jeff Bezos  foto   Profimedia jpeg
Curry de spanac  Sursa foto shutterstock 2191623761 jpg
smiling woman looking camera while dusting kitchen jpg
clickpentrufemei ro kowon vn R3KYh1a3xfU unsplash jpg
Tarta cu mango  Sursa foto shutterstock 256127164 jpg
Dovlecei gratinati  Sursa foto shutterstock 1761536825 jpg
CPF (1) jpg
Tarta de afine  Sursa foto shutterstock 1806091114 jpg
clickpentrufemei (3) jpg
Chec cu dovlecei  Sursa foto shutterstock 110261372 jpg
2897 jpg
Cheesecake cu lamaie la pahar  Sursa foto shutterstock 464383022 jpg
wooden bowl with raw red long grain jasmine white rice rough background jpg
Clatite americane cu spanac  Sursa foto shutterstock 1956818695 jpg
Tort Raffaello  Sursa foto shutterstock 556387186 jpg
Poza de cover  Importanta asigurarii de calatorie in strainatate Ce trebuie sa stii inainte de a pleca Barbat, aeroport, coridor, laptop, rucsac jpg
Supa crema de spanac  Sursa foto shutterstock 1900603345 jpg
Cum sa selectezi telefoanele mobile pentru fotografii uimitoare ghid complet jpg
a bathing ape ss25 cele mai tari lansari de streetwear (1) jpg
Biscuiti cu cocos si crema de caramel  Sursa foto shutterstock 1315504178 jpg