Aşa scapi de durerile de oase!

1 73047 original jpg jpeg

Unii spun că durerile de oase nici nu există, pentru că, de fapt, resimt durerea la nivelul încheieturilor. Există remedii naturiste care pot să aline această suferinţă.

Barba-caprei

Datorită substanţelor pe care le conţine,barba-caprei,numită şi iarba viperei sau rădăcina şarpelui,este un bun antiinflamator,anticoagulant şi diuretic. Este de ajutor pentru eliminarea pietrelor la rinichi. Nu trebuie folosită în cantităţi mari,de copii sau de persoanele care ştiu că trebuie să evite anticoagulantele.

Cu barba-caprei se fac infuzii utile şi-n durerile de oase. Se ia o linguriţă rasă de flori uscate care se adaugă la o cană de apă clocotită. Se lasă la infuzat 15 minute şi se bea de 4 ori pe zi,după mese. De asemenea,sunt utile băile sau compresele cu infuzie de barba-caprei. La fiecare litru de apă fiartă se adaugă 25 de grame de flori uscate şi mărunţite.   

Urzica

O plantă de ajutor în caz de dureri de încheieturi,urzica elimină lichidul depozitat în aceste zone inflamate,fiind un bun diuretic. În acest scop,se face un decoct de 10 minute din această plantă. Pentru 3 căni câte sunte necesare zilnic ai nevoie de 3 linguriţe de plantă.

Coada-calului

Această plantă stimulează refacerea ţesutului osos,stimulează producerea de cartilaj la nivelul articulaţiilor. În plus,ajută la vindecarea într-un timp mai scurt a francturilor,fisurilor şi în tratamentul osteoporozei. Bea cel puţin o cană de infuzie de coada-cadului. Ai nevoie de o linguriţă de plantă la o cană cu apă clocotită.

Uleiuri esenţiale

Numai pentru uz extern,pentru masarea zonelor dureroase alege uleiurile esenţiale. Pentru aceste dureri sunt de ajutor uleiul esenţial de eucalipt,de rozmarin sau de muşeţel. Dizolvă într-un litru de apă 20 de picături din oricare dintre acestea trei.